Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kuriózne poistné udalosti... Lietali stromčeky aj trampolína!
Zdielať na

Kuriózne poistné udalosti... Lietali stromčeky aj trampolína!

Pred koncom roka sme odvysielali, čo všetko poisťovne počas roka, ale najmä cez sviatky musia riešiť. Od zábavnej pyrotechniky cez zabehnutú kosť z kapra, či otváranie cudzieho auta kľúčom od toho svojho počas hektických predvianočných nákupov... V tejto téme teraz pokračujeme.

Nešťastne odletel stromček aj trampolína

"Stalo sa to dva dni pred Štedrým dňom, keď klient viezol na streche auta darček, trampolínu. Tá sa zošmykla tak nešťastne, že poškodila vozidlo za ním," informovala hovorkyňa poisťovne Generali Lucia Makayová. Trampolína ako vianočný darček tak pod stromčekom, žiaľ, neskončila...

"Jednému nášmu klientovi sa podarilo tak nešťastne vyhodiť po Vianociach stromček z okna, že ho odfúkol vietor až na miesto, kde boli zaparkované autá. Jedno z novších a drahších trafil tak, že poškodil nielen lak a karosériu, ale rozbil aj čelné sklo a škoda tak dosiahla niekoľko tisíc eur," pridáva ďalší z prípadov hovorkyňa Allianz Lucia Mutthová.

Časté sú tiež požiare

Najväčšiu skupinu tvoria poistné udalosti automobilov, ktoré sa uhrádzali z havarijného a povinného zmluvného poistenia. Úradovalo však aj počasie - poškodilo strechy, okná aj komíny.

Škody sa vyšplhali na viac než 4 milióny eur!

"Škody, ktoré sa stávajú počas sviatkov, sú požiare zo zabudnutých horiacich sviečok, adventnými vencami, vianočnými stromčekmi alebo pri varení, keď niekto zabudne na tlakový hrniec a vybuchne," dopĺňa Mutthová. "Od sviatkov do Troch kráľov nám naši klienti nahlásili vyše 4 000 poistných udalostí v celkovej sume 3,6 milióna eur."

Astronomickú sumu hlási aj poisťovňa Generali. "Od Vianoc do Troch kráľov zatiaľ evidujeme 900 poistných udalostí, škody sa vyšplhali na viac ako jeden milión eur," dodáva Makayová.

ISIFA

Súvisiace články