Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nedĺži ani cent, exekútor mu berie stovky eur!
Zdielať na

Nedĺži ani cent, exekútor mu berie stovky eur!

Prišiel už o tisíc eur! A prísť má o ďalšie tisícky. Exekútor pánovi Turokovi zo Sečoviec berie peniaze každý mesiac a on pritom nemá žiadne dlhy. A tak najpravdepodobnejšie spláca dlhy niekoho iného. Tento nešťastný muž má v rukách potvrdenia, že zdravotné poistenie riadne platí. Chybu však zrejme robí práve exekútor.

Najchudobnejšie Vianoce, životné minimum

"Ani trvalé bydlisko nesedí, ani rodné číslo. Asi sa tak narodil ako ja plus sa volá ako ja... Nemám nič spoločné so Všeobecnou poisťovňou. Mám trvalé bydlisko v Sečovciach a na Brigádnickej ulici som v živote nebýval," sťažuje sa Miroslav Turok.

Podľa exekútora totiž dlží peniaze Všeobecnej poisťovni. Pán Turok je však poistený v Dôvere a poistné zaňho odvádza zamestnávateľ. Aj napriek tomu mu však z účtu odchádzajú peniaze a kvôli tomu prežil tie najchudobnejšie Vianoce vôbec. "Nedostávam vôbec výplatu, len životné minimum 173 eur."

Dlh má vraj osem tisíc! A on je pritom poistený inde...

Pán Turok má totiž v Košiciach niekoľkých menovcov. Jeden z nich je takmer rovnako starý ako on. Keď sa však pozriete na internet, medzi dlžníkmi Miroslava Turoka nenájdete. Dlh mu pritom podľa exekútora narástol na 8 tisíc eur! "Poisťovňa voči tomuto pánovi nevedie žiadnu exekúciu," potvrdila nám aj hovorkyňa poisťovne Petra Balážová.

Pán Turok preto prešiel do protiútoku. Obrátil sa na políciu a na exekútora podal trestné oznámenie. Je totiž presvedčený, že chybu urobil práve on.

S vrátením peňazí sa neponáhľajú...

Exekútor sa nám však odmietol k prípadu vyjadriť. Podľa neho má na to zákonné prekážky. V jeho kancelárii nám mimo kamery naznačili, že zrejme administratívnu chybu urobiť mohli. C vrátením peňazí sa však neponáhľajú...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy