Oblačno
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Oklamaná dôchodkyňa predala kolibu, peniaze nedostala
Zdielať na

Oklamaná dôchodkyňa predala kolibu, peniaze nedostala

Už 13 rokov sa Anna Gurovičová z Betlanoviec nevie dostať k svojim peniazom. Predala kolibu, ale kupec ju oklamal a dodnes jej nevyplatil celú čiastku. Dôchodkyňa žije zo 100 eur mesačne, kupec jej stále dlží 8 tisíc eur...

"Urobili sme splátkový kalendár. Ja som ale nedostala žiadnu splátku. Tak som išla za ním a drankala... Dostala som 25 tisíc Sk... Keď som chodila za ním, tak nakoniec sa tu večer dotrepali traja a povedali mi toľko, aby som držala hubu," hovorí zúfalá Anna.

Po kupcovi pátrajú aj profesionálni vymáhači!

S kupcom, ktorému kolibu predala, sa dohodli na sume 300 tisíc v starej slovenskej mene. Po vyplatení 25 tisíc odmietal poslať zvyšok peňazí. Anna sa preto obrátila na všetky možné inštitúcie a dokonca vyhrala súdy. Zbytočne. Kupec nielenže nezaplatil, objekt predal a odišiel na doteraz neznáme miesto. Pátrajú po ňom aj profesionálni vymáhači!

O kupcovi nevie ani jeho dcéra

"Tam je už len jedna možnosť, ako sa k pánovi dostať. Cez exekúciu," hovorí vymáhač. Pátrať sa po kupcovi snažila aj reportérka Zuzana Pojedincová. K jeho matke sa však nedostala a jeho dcéra o otcovi veľa nevedela. "On tu už nebýva, býva v Česku a ja sa s ním nestretávam."

Chyba aj na strane pani Anny - kataster...

Pani Anna pritom žije len zo 100-eurového dôchodku v skromnom domčeku. So slzami v očiach však kriticky priznáva, že chybu urobila aj ona. "Lebo som nechala urobiť kúpnopredajnú zmluvu tak, že som nepočkala, že až po zaplatení sa môže zapísať na kataster." Preto si zapamätajte, že pri predaji svojho majetku ho nikdy nedávajte zapísať do katastra novému majiteľovi skôr, ako máte na účte všetky peniaze za jeho predaj.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy