Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smutný rekord: V dražbách končí čoraz viac bytov
Zdielať na

Smutný rekord: V dražbách končí čoraz viac bytov

Slováci sú optimisti. Mnohí si totiž na nové bývanie zobrali hypotekárny úver a dobrovoľne si tak priložili nôž na krk. Verili a veria, že úver v pohode splatia a jedného dňa bude hniezdočko len ich. Žiaľ, realita je iná – pribúdajú dražby, pre ktoré ľudia o nehnuteľnosť definitívne prichádzajú.

Počet dražieb sa strojnásobil

Tretina zadĺžených ľudí spláca hypotekárne úvery s odretými ušami. No stovky ďalších to už nedokážu. Preto dražobné spoločnosti zaznamenali práve minulý rok smutný rekord - počet dražieb je až trojnásobný oproti tomu, čo bolo pred dvomi rokmi!

Na internete sme našli desiatky aktuálnych dražieb. Ľuďom sa o nich rozpráva len ťažko. Pozor by si však mali dať najmä obyvatelia južného Slovenska - okresy Komárno či Dunajská Streda. Horšie sú na tom na juhovýchode.

Začnite radšej komunikáciou s bankou!

Samozrejme s tým súvisí nezamestnanosť v regióne a riziko straty práce či nízke príjmy. Na to však treba myslieť predtým, ako sa banke zaviažete. Zmenu životnej situácie musíte brať do úvahy.

Dražba je pritom úplne posledná možnosť, za ktorou siaha dlžník aj banka. V prvom rade preto treba s bankou komunikovať. "Je ešte lepším riešením nehnuteľnosť svojpomocne predať, vymeniť za menšiu a z toho vyplatiť pohľadávku banky," radí Zuzana Ďuďáková, hovorkyňa komerčnej banky.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy