Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čím staršie, tým drahšie. Ceny bytov nepochopiteľne rastú
Zdielať na

Čím staršie, tým drahšie. Ceny bytov nepochopiteľne rastú

Ak rozmýšľate o kúpe bytu, možno aj vás prekvapili rastúce ceny. Zdražovaním si chcú majitelia niektorých nehnuteľností zahojiť svoje rany zo špekulácií okolo budúcnosti eura. Ceny teda zdvihli, no nedá sa povedať, že sa tým zvýšil aj záujem.

Podľa skúseností z minulých rokov by sme mohli čakať ďalší pokles cien bytov. Už pri letmom pohľade na internet je jasné, že niečo nie je v poriadku. Majitelia starších bytov totiž pýtajú za svoje nehnuteľnosti aj o tisícky eur viac ako pred niekoľkými mesiacmi. Spoliehajú sa totiž na to, že najmä tí solventnejší sa budú snažiť zachrániť svoje úspory.

Čakať na lepšiu ponuku sa nemusí oplatiť

"Tá krivka v polroku tohto roka sa ustálila a dokonca mierne stúpla," hovorí Ľubomír Kardoš z Národnej asociácie realitných kancelárií. Ceny nehnuteľností zrejme už dosiahli dno a čakať na výhodnejšiu ponuku sa nemusí oplatiť.

Okrem toho prestávajú platiť aj rokmi zaužívané ekonomické teórie. "V takýchto časoch majú ceny nehnuteľností tendenciu stagnovať alebo možno ešte mierne poklesnúť," tvrdí ekonomická analytička Eva Sadovská. Ceny rastú najmä pri menších bytoch.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy