Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kríza mení investovanie. Do čoho sa oplatí vraziť peniaze?
Zdielať na

Kríza mení investovanie. Do čoho sa oplatí vraziť peniaze?

Celý západný svet sa otriasa a my spolu s ním. Nejde pritom o novú prírodnú apokalypsu, ale o ekonomiku. Ani sme sa nestihli vyškrabať z jedného prepadu, ktorý pociťujeme v podobe vysokej nezamestnanosti a už nám hrozí ďalšia kríza. Do čoho sa oplatí v týchto časoch bezpečne investovať?

Či existuje nejaká bezpečná investícia sa pýtajú samozrejme ľudia, ktorí vôbec niečo investovať môžu. Pre tých nemajú jasnú odpoveď žiaľ ani odborníci. Vyzerá to tak, že čím je doba turbulentnejšia, tým menej bezpečné sú investície.

Ešte donedávna sa vnímali ako bezpečné investície do štátnych dlhopisov. Aj keď s menším výnosom, ale predsa. Odborníci túto formu už neodporúčajú. Žiaľ, vyzerá to tak, že úplne bezpečné nie je nič. Ide len o investície, viac či menej rizikové. Mnohí sa momentálne utiekajú k zlatu a drahým kovom.

Práve zlato láme jeden rekord za druhým. Analytici sa však už obávajú spľasnutia cenovej bubliny.  Ľudia dávajú svoje investície aj do nehnuteľností. Toto už tiež nie je ako sa ľudovo hovorí taká ryža ako bývala. Nie je to však úplne stratené.

Ako zlato, tak aj byty by nemali byť nikdy úplne bezcenné. Pre človeka, ktorý si môže dovoliť úver by to teda nemala byť až taká zlá investícia. Všeobecne ale platí, že už platí máločo.

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy