Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zabudnite na úsmev, čaká nás zdražovanie potravín!
Zdielať na

Zabudnite na úsmev, čaká nás zdražovanie potravín!

Teraz vás určite nepotešíme. Do svojej peňaženky budeme siahať hlbšie. V obchodoch nás totiž čaká zdražovanie potravín. Ich ceny pravdepodobne stúpnu z pôvodných 5,5% až na rovných 7%.

Nakupovanie potravín zdražie. A to napriek tomu, že tohtoročná slovenská úroda, podľa predsedu poľnohospodárskej komory, nie je zlá. Drahšie nakupovanie nás čaká už v priebehu tohto roka.

"Odhadujeme, že ten vývoj by mal byť taký, že potraviny by mali mierne rásť na úroveň 7%," tvrdí Milan Semnčík, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

Dôvodom nie je zlá úroda. S tou sú tento rok poľnohospodári spokojní. Jednou z mnohých príčin je naša sebestačnosť. Na slovenskom trhu totiž stále prevažujú potraviny z dovozu a tie vo svete aj pod vplyvom otrasov na medzinárodných trhoch zdražujú.

Ak slovenské výrobky v pultoch nájdeme, máme problém rozoznať ich od tých dovážaných. Upozorňuje na to aj predseda obchodu. "Pokiaľ slovenskí výrobcovia dodajú kvalitné výrobky v dobrej cene, tak obchodníci aj spotrebitelia ich budú nakupovať," tvrdí odborník. 

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy