Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bratislavčania siahnu hlbšie do vrecka, MHD od pondelka zdražie
Zdielať na

Bratislavčania siahnu hlbšie do vrecka, MHD od pondelka zdražie

Nasledujúca správa mnohých Bratislavčanov nepoteší. Už od pondelka bude totiž cestovanie mestskou hromadnou dopravou drahšie. Neradostné zmeny však nečakajú len cestujúcich, ale aj zamestnancov Dopravného podniku. Čaká ich totiž prepúšťanie. Nemá sa to vraj odraziť na množstve spojov.

"Samozrejme, že tomu nie som rád," alebo: "Keď to bude ešte drahšie, už sa neoplatí jazdiť MHD," či: "Už je toho dosť!" - takto reagovali cestujúci, keď sme pred nimi spomenuli zdražovanie mestskej hromadnej dopravy. Podľa šéfa Dopravného podniku však nie je iná možnosť. Už teraz je predpokladaná strata ku koncu roku 12 miliónov eur. A toto je jeden z pokusov o zníženie tohto deficitu.



"K zvýšeniu cien cestovných lístkov dochádza vo všetkých segmentoch," potvrdzuje pre Bratislavčanov neradostnú správu Zuzana Horčíková z Dopravného podniku. Cena niektorých z cestovných lístkov pôjde nahor už od pondelka, a to až o 26 percent. Ďalšia zmena čaká aj cestujúcich, ktorí využívajú cestovné lístky iba na jedno pásmo, teda iba na presuny v rámci niektorej mestskej časti. Zuzana Horčíková: "Ruší sa predaj pásmových predplatných lístkov. K dispozícii bude iba sortiment celosieťových predplatných lístkov."

Na zastávkach mestskej hromadnej dopravy sme našli iba jednu kategóriu cestujúcich, ktorých zdražovanie dopravy netrápi... "Mňa to veru netrápi. Mám už 70 rokov aj čosi, takže ja sa vozím zadarmo."

Na zlú ekonomickú situáciu dopravného podniku doplatia aj jeho zamestnanci. "K 1. októbru bude redukcia pracovných síl v počte 265 zamestnancov," netají sa generálny riaditeľ DPB a.s. Ľubomír Belfi. Prepúšťať majú hlavne z radov obslužného personálu, nie spomedzi vodičov.  Takže k obmedzeniu spojov by nemalo prísť.

tasr

Súvisiace články

Najčítanejšie správy