Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Platenie kartou cez internet bude bezpečnejšie!
Zdielať na

Platenie kartou cez internet bude bezpečnejšie!

Platenie platobnou kartou sa považuje za jednu z najnebezpečnejších foriem nakupovania cez internet! Zdá sa ale, že už to podvodníci nebudú mať až také jednoduché. Banky totiž prichádzajú s novými ochrannými prvkami.

Pri nakupovaní cez internet používa platobnú kartu až 40 percent Slovákov. Najčastejšie takto nakupujú 20 - 40 roční ľudia. Väčšinou muži. Keďže pri platbe karta nemusí byť fyzicky prítomná, najviac podvodov sa na Slovensku udialo práve týmto spôsobom.

SMS-kód je novým ochranným prvkom, ktorý plní podobnú ochrannú funkciu ako napríklad PIN-kód pri fyzickom platení kartou. "To je presne to, čo vás identifikuje, že vy ste majiteľom karty a nejde o podvodníka," hovorí manažér kartovej spoločnosti Marcel Gajdoš. Tento bezplatný systém ochrany peňazí funguje v prípade všetkých typov platobných kariet.

Pri akejkoľvek platbe kartou odborníci odporúčajú dodržiavať zásady bezpečnosti. Na nakupovanie nepoužívajte verejne dostupný počítač. Uistite sa, že poznáte adresu obchodu a reklamačné podmienky. Používajte heslá, ktoré nie sú ľahko odhaliteľné. Zoznam zazmluvnených obchodníkov si najprv radšej overte na webstránke vašej banky.

ruky_platobné karty_ilustračné foto

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy