Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Záznam: O koľko nás zderie štát?
Zdielať na

Záznam: O koľko nás zderie štát?

Koaliční lídri si naordinovali na štvrtkové ráno pracovné raňajky. Na čom sa dohodli alebo nedohodli uvidíte v zázname z brífingu. Horúce informácie pre vás zisťovali naši reportéri priamo na Úrade vlády. Pozrite si to...

Koaličná rada na svojom rokovaní riešila okrem iného aj sadzbu za poistencov štátu. Tá bude na budúci rok 4,32% z priemernej mzdy spred dvoch rokov. Platba na jedného poistenca na jeden mesiac by tak mala v roku 2011 dosiahnuť 32,16 eura, v roku 2012 by sa mala znížiť na 30,58 eura a následne mierne stúpnuť na 31,71 eura. 

Zdá sa, že je vyriešený aj sporný PPP projekt o diaľničnom obchvate okolo Žilina. Ján Figeľ na brífingu povedal, že ročná splátka bude o 27% nižšia ako ako doteraz. Dodatok k zmluve chce predložiť vláde o týždeň v stredu na jej pravidelnom rokovaní.

Štát bude štedrejší aj v oblasti rodinnej politiky.  "Ústretové zmeny boli prijaté pre sociálnu oblasť, kde pokračuje navýšenie prostriedkov pre rodinnú politiku, odporúčame schváliť zvýšenie a predĺženie poberania materskej, zmeny v rodičovskom príspevku, predĺženie ochrannej lehoty mamičiek na osem mesiacov," povedala Iveta Radičová.

Koaliční lídri sa venovali aj pivárom. Pôvodne navrhované zvýšenie dane z piva o 49 % sa má zmierniť na 22 % v prípade malých a 27 % pri veľkých pivovaroch s produkciou nad 100.000 hektolitrov.

Najčítanejšie správy