Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dodržujete svoje biologické hodiny? Môžete tým predísť rakovine
Zdielať na

Dodržujete svoje biologické hodiny? Môžete tým predísť rakovine

To, že niekomu tikajú biologické hodiny, ešte neznamená ženu po tridsiatke, ktorá cíti nutnosť mať konečne svoje prvé dieťa. Naopak, biologické hodiny môžu tikať každému z nás. Ovplyvňujú psychickú a fyzickú stránku každého z nás. Ich dodržiavaním sa môžeme dožiť dlhovekosti, ich narúšaním si zase môžeme spôsobiť obrovské zdravotné problémy. Aj rakovinu...

Dr. Milan Sedliak, vedecký pracovník na Fakulte telesnej výchovy a športu UK v Bratislave nám o biologických hodinách človeka prezradil oveľa viac. Napríklad aj to, že náš denný režim, pravidelný spánok, počúvanie vlastného tela, či súhra s aktivitou našich orgánov dokáže zlepšiť náš život a posilniť orgasnizmus.

Pozor však na prácu a pracovné tempo! Tento problém visí nad nami každý jeden deň. A zaujme vás možno aj tento fakt:

"Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny zaradila prácu na zmeny, striedanie nočných a denných zmien na zoznam rakovinotvorných faktorov. Bolo potvrdené, že zdravotné sestry, ktoré robia viac ako 30 rokov nočné zmeny , majú o 35 percent vyššie riziko rakoviny prsníka a dokonca dánska vláda odškodnila niekoľko desiatok zdravotných sestier kvôli tomu, že mali rakovinu prsníka," upozornil Sedliak.

Ľahostajní by sme nemali byť ani k faktu, či sme dennými alebo nočnými typmi ľudí. Oveľa viac k biologickám hodinám človeka vám vo VIDEU prezradí v rozhovore Ivan Janda a Milan Sedliak.

ISIFA

Súvisiace články