Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pozor na nebezpečnú kozmetiku v našich regáloch! Tu je zoznam...
Zdielať na

Pozor na nebezpečnú kozmetiku v našich regáloch! Tu je zoznam...

Zdroj: uvzsr.sk

Na trhu EÚ sa objavila ďalšia nebezpečná kozmetika. Na výrobky, ktoré nahlásili do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky kontrolné orgány v Portugalsku, Rakúsku a v Írsku, upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva SR. Pozrite sa, čo sa môže objaviť aj na našich regáloch a je pre nás nebezpečné!

Krém značky Caro White na zosvetlenie pokožky s olejom z mrkvy, ktorý má názov Lightening Beauty Cream with carrot oil

Krém pochádza z Demokratickej republiky Kongo a výrobcom je firma Angel Cosmetics. Distribuujú ho v 30 ml fľaštičkách a má čiarový kód 9 501101 373068. Na obale výrobku nie je uvedené, že výrobok obsahuje látku hydrochinón.

Krém na zosvetlenie pokožky Skin Light cream značky Skin Light z Pobrežia Slonoviny

Výrobcom je Rodis. Konkrétne ide o výrobnú dávku CSKL, s dátumom výroby a spotreby MAR 11 a Exp. MAR 13. Predáva sa v 250 gramovom balení v bielom plastovom tégliku s oranžovým uzáverom a s modrým popisom. Na výrobku tiež nie je uvedené, že obsahuje hydrochinón.

Lotion na zosvetlenie pokožky s mrkvovým olejom Lightening beauty lotion with carrot oil značky Caro White z Demokratickej republiky Kongo

Výrobcom je Angel Cosmetics. Nebezpečná je výrobná dávka 10B17201/16, čiarový kód: 9 501101 372962, dátum výroby 07/01/2011 a spotreby 07/01/2013. Na pultoch výrobok možno nájsť v 500 ml oranžovo-bielej fľaši s oranžovým vrchnákom a s oranžovým popisom. Rovnako ako predchádzajúce krémy obsahuje hydrochinón.

Telové mlieko CLEAR TOUCH, number one z Belgicka od firmy Oriental House. Ide o výrobnú dávku 0616090

Telové mlieko, ktoré obsahuje hydrochinón, predávajú v 500 ml plastových fľašiach s hnedým vrchnákom.

Hydrochinón sa nachádza aj vo výrobkoch Skin Light Huile Eclaircissante z Pobrežia Slonoviny, výrobná dávka HSL I3 predávaný v 500 ml bielych plastových fľašiach s bielym vrchnákom a v géle na zosvetlenie pokožky Fair & White Cream Gel strong bleaching treatment značky Fair & White z Francúzska, výrobná dávka GTIN: 3425123645322 3B02.

Hydrochinón je látka, ktorá sa môže požívať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobky môžu spôsobiť kožné alergie.

Utierky Anhidrol Deodorant/Antiperspirant Towelettes a antiperspirant Anhidrol Deodorant/Antiperspirant Roll-on – roll on zo Španielska

Utierky sú samostatne balené v bielo-zelenom obale a antiperspirant má biely obal a obsah 75 ml. Vo výrobkoch je prekročená povolená koncentrácia látky triclosan.

Súprava na maľovanie pre deti s názvom Children 's make up set značky Beauty Series z Číny

Súprava obsahuje náhrdelník, sponky do vlasov v tvare motýľa, čiernu ceruzku na oči a súpravu očných tieňov. Ceruzka na oči obsahuje olovo. Olovo a jeho zlúčeniny negatívne ovplyvňujú najmä tráviaci trakt, krvný obeh, srdcovo-cievny systém, obličky, imunitný systém, reprodukciu a dýchanie. Zvlášť toxický je pre deti.

Toaletná voda pre mužov BRAVEHEART POUR HOMME a vodu po holení s názvom BRIGHT MEN značky Alta Moda zo Spojených arabských emirátov

Obsahujú farbivo CI 20170.

Súvisiace články