Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Integrácia roky spája zdravotne znevýhodnené deti so zdravými. Teraz to povýšili na európsku úroveň a toto je výsledok
Zdielať na

Integrácia roky spája zdravotne znevýhodnené deti so zdravými. Teraz to povýšili na európsku úroveň a toto je výsledok

BRATISLAVA / Aby to zdravotne znevýhodnené deti mali jednoduchšie nielen v škole ale aj v spoločnosti, už 10 rokov funguje na Slovensku občianske združenie Integrácia. Jeho cieľom je pomáhať pri začleňovaní zdravotne a sociálne znevýhodnených detí do bežného života.

Po 10 rokoch účinkovania na slovenskej scéne sa rozhodli autori myšlienky Integrácie - čo znamená spájanie zdravotne znevýhodnených detí s tými zdravými, povýšiť túto ideu do európskeho formátu. "Aby spoločne deti z V4 vyslali, ako oni hovoria "message" našim vládnym činiteľom V4 "Zachováme si bezpečný región."," vyjadril sa organizátor Slavomír Krafčák. Prvý ročník charitatívneho podujatia Integrácia V4 slávnostne otvorila ministerka vnútra Denisa Saková a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. "Verím, že je to príležitosť pre deti, aby spoznali svojich rovesníkov aj z iných krajín, aby sa odburávali aj tie mentálne bariéry, pretože zo vzájomného poznania vzniká porozumenie a spolupráca," vyjadrila sa ministerka Saková.  

Súčasťou programu bol aj krst edukatívnej knihy pre deti, ktorú pokrstila ministerka spravodlivosti Denisa Saková. "Knižka je tematicky zameraná na bezpečnosť detí a má im pomôcť zapamätať si dôležité telefónne čísla, ale aj to, ako sa zachovať v rôznych situáciách," vysvetlila autorka knihy Gabriela Futová. Štafetu krásnej myšlienky "Integrácie" o rok preberie Česká republika. 



Súvisiace články