Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
SNS chce vzkriesiť systém podnikových bytov. Zákon už prešiel do druhého čítania
Zdielať na

SNS chce vzkriesiť systém podnikových bytov. Zákon už prešiel do druhého čítania

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovenská národná strana chce vzkriesiť systém podnikových bytov zákonom. Ten už v parlamente prešiel do druhého čítania. Motiváciu stavať takéto byty by mali mať najmä zamestnávatelia s viac ako 49 zamestnancami. A to aj vďaka odpisu do šiestich rokov či daňovo uznateľným výdavkom spojeným s výstavbou.

Podnikové byty by mali rozlohu do sto metrov štvorcových, po desiatich rokoch by ich bolo možné predávať a najmä by sa pre ne vytvorilo pásmo výšky nájomného. 

Podľa predsedu SNS Andreja Danka zákon vopred prejednali s odborovými zväzmi a Klubom 500, no nie je isté, či preň nájdu dostatočnú podporu u koaličných partnerov. 

"Ten zákon prešiel prvým čítaním, a keď ho znova Most-Híd alebo niekto z opozície nepodporí, tak bude politicky zarezaný. Týka sa to zamestnávateľov nad 49 zamestnancov. Tou základnou motiváciou pre podnikateľa by malo byť, že tento byt bude bude odpisovaný zrýchleno šesť rokov. Investícia do toho domu by mala byť daňovo uznateľná. Tou najzaujímavejšou vecou medzi vzťahom zamestnanca a zamestnávateľa by malo byť to, že sa bude môcť dohodnúť s odborovými zväzmi pásmo výšky nájomného," priblížil Andrej Danko. 

Vláda plánuje nahradiť naše rodné čísla. Krok vyvolal veľkú kritiku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy