Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vodca KĽDR Kim Čong-un ukázal na verejnosti nový účes
Zdielať na

Vodca KĽDR Kim Čong-un ukázal na verejnosti nový účes

PCHJONGJANG / Severokórejský vodca Kim Čong-un ukázal nový zostrih. Jeho vlasy sú dlhšie a vyčesané dohora. Predchádzajúci účes kritizovalo viacero ľudí.

"Kim bol vyfotografovaný so skráteným obočím ako emotikon a vysokovyčesanými vlasmi," napísal o severokórejskom vodcovi portál Daily News.

Predchádzajúci zvlnený účes, ktorým sa Kim Čong-un prezentoval na verejnosti, kritizoval aj herec Randall Park. Ten Kima stvárnil v filme The Interview. Účes nazval doslova utrpením.

"Musím na verejnosti chodiť s takýmto účesom, tak som začal nosiť čiapky," cituje Parka Daily News.

Randall Park stvárnil Kim Čong-una vo filme The Interview:

SITA

Narodeniny Kim Čong-ila

Severokórejci si začiatkom týždňa pripomenuli narodeniny svojho zosnulého vodcu Kim Čong-ila, otca súčasného vládcu KĽDR Kim Čong-una. Zástupy ľudí položili kvety pri Kimovom pamätníku v hlavnom meste Pchjongjang. Na mieste bol pri príležitostí nedožitých 73. narodenín veľký ohňostroj.

Pamiatke svojho otca sa v mauzóleu ako prvý o polnoci miestneho času poklonil aj syn Kim Čong-un a ďalší vysokí predstavitelia režimu.

Narodeniny bývalých vodcov Severnej Kórey sú v krajine štátnym sviatkom.16. februára si obyvatelia KĽDR pripomínajú narodenie Kim Čong-ila, 15. apríla narodenie jeho otca Kim Ir-sena. Zakladateľa a večného vodcu KĽDR.

Súčasťou osláv narodenín Kim Čong-Ila bol aj športový deň:

Súvisiace články