Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
KĽDR v noci pohltila tma. Svetlo nie je esenciou spoločnosti, bráni sa režim
Zdielať na

KĽDR v noci pohltila tma. Svetlo nie je esenciou spoločnosti, bráni sa režim

Zdroj: Twitter/Reuters

PCHJONGJANG / Satelitný obrázok, ktorý názorne ukázal stav zbedačenej krajiny, sa opäť dostal do popredia záujmu médií. KĽDR ponorená do tmy, zatiaľ čo Čína a Južná Kórea žiaria miliónmi svetiel.

S reakciou na správy zo Západu, ktoré satelitnou fotografiou ilustrovali biedne životné podmienky v Severnej Kórei, prišiel štátny denník Rodong Sinmun.

Okrem iného uviedol, že KĽDR rozhodne nie je oslabená nedostatkom elektriny, o ktorom sa vo svojom novoročnom prejave zmienil vodca Kim Čong-un, píše The Daily Mail.

Esenciou spoločnosti nie sú svetlá

"Kritici KĽDR upozorňujú na satelitné snímky nášho mesta, ktorému chýba svetlo. Esenciou spoločnosti však nie sú žiarivé svetlá," píše sa v denníku.

Severné Kórea trpí nedostatkom svetla v noci,

Twitter/Reuters

Severokórejskí novinári sa nezabudli oprieť do svojho úhlavného nepriateľa USA, píše server The Independent.

Američania vraj už čoskoro zažijú rovnaké problémy kvôli štátnemu dlhu a spoločenským búrkam, ako bolo hnutie Occupy Wall Street či protesty vo Fergusone.

Nová protilodná strela

Navzdory spoločenským a ekonomickým problémom severokórejský režim pokračuje v zbrojení. Severná Kórea pred pár dňami vyskúšala novú protilodnú strelu.

Raketa zodpovedá ruskej strele Ch-35, čo vzbudzuje otázku, ako sa do KĽDR, na ktorú je uvalené embargo, vôbec dostala. Pre Južnú Kóreu je však podstatné, čo strela dokáže.

Súvisiace články