Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nad Britániou preletelo UFO, tvrdia svedkovia
Zdielať na

Nad Britániou preletelo UFO, tvrdia svedkovia

PORTSMOUTH / Teórie okolo mimozemskej civilizácie vyvolávajú stále dookola polemiku a konšpiračné teórie. Kým jedny lietajúce objekty UFO zatracajú, iní im veria. Naposledy sa objekt pripománajúci UFO objavil nad britským mestom Portsmouth. Meteorológovia vylúčili, že by išlo o oblak.

Objekt na oblohe sa podľa svedkov pohyboval veľmi rýchlo. Prvé špekulácie o UFO sa objavili na Twitteri. Miestni meteorológovia vylúčili, že by išlo o oblak.

Jeden z ľudí, ktorý reagoval na objekt nad mestom je aj dvadsaťtriročný Johnny Blackwell. "Na UFO neverím, ale keď som toto videl, nevedel som, o čo ide," uviedol.

"Nevyzeralo to ako oblak a veľmi rýchlo sa to pohybovalo. Bolo to šedé a malo to tvar disku," dodal Johnny.

Ďalší zo svedkov si najskôr myslel, že ide o lietadlo. Ale na jeho vkus sa pohybovalo príliš rýchlo. "Určite verím v UFO a veľmi ma zaujíma science fiction. Vždy sa na oblohu pozerám s napätím, či tam niečo alebo niekoho uvidím," povedal záujemca o sci-fi.

Oblak to nie je!

Viacerí ľudia na Twitteri riešili už tradičnú teóriu, že ide o oblak. Laura Young z miestnej meteorologickej stanice pre The Mirror povedala: "Po vzhliadnutí obrázkov, môžem povedať, že objekt nemá nič s počasím." 

Meteorologička Najlepšieho Počasia Miriam Jarošová so svojou britskou kolegyňou nesúhlasí. "Z obrázku sa nedá veľmi určiť pokrytie oblohy množstvom a jednotlivými druhmi oblakov, ale to, čo je vidno, ukazuje na stabilné zvrstvenie. V ňom sa často vyskytuje aj oblak cummulus lentikularis, ktorý svojim tvarom pripomína šošovicu a aj lietajúci tanier," tvrdí Jarošová.

"Z tohto pohľadu by mohlo ísť o rozpad takejto kompaktnej oblačnosti a oblak, ktorý zostal na oblohe, mohol vystrašiť obyvateľstvo. Ale možno to bolo naozaj UFO a Angličania mali šťastie," dodáva s úsmevom Jarošová.

Karen Masters z Inštitútu kozmológie a gravitácie na Univerzite v Portsmouth dodala: "Obrázky ukazujú tmavý objekt na dennej oblohe, určite to nie je astronomický objekt."

"Veľa objektov, ktoré pripomínajú UFO, sú planéta Venuša. Ale tento určite nie," dodala.

UFO nad Slovenskom

Okolo nákladného lietadla letiaceho nad Slovenskom preletelo UFO! Dokazuje to zvukový záznam komunikácie dispečera s pilotom.

Zvukový záznam bol vyhotovený pred niekoľkými rokmi. Zachytáva komunikáciu medzi pilotom a letovým dispečerom. Nákladné lietadlo práve letelo približne dvadsať kilometrov východne od Žiliny. Vtedy ho mal tesne minúť neznámy objekt.

Pozrite si priloženú reportáž:

VIAC SI PREČÍTATE TU: Okolo lietadla nad Slovenskom preletelo UFO! Tu je dôkaz...

Súvisiace články