Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obrovský kráter môže byť dielom UFO
Zdielať na

Obrovský kráter môže byť dielom UFO

JAMAL / V severnej časti Ruska, ktorú prezývajú koniec sveta, sa náhle objavil obrovský kráter. Tím vedcov začal s prieskumom vzácneho geografického úkazu. Jednou z teórií je aj UFO, píše britský The Daily Mail.

Expedícia bude skúmať obrí kráter, ktorý sa objavil v bohatej plynovej oblasti na Sibíri. Mimoriadne letecké zábery ukazujú tajomnú dieru, ktorá je 80 metrov široká.

Vedecký tím dorazí na miesto v stredu a preskúma miesto možné dopadu krátera, informoval The Daily Mail.

Reprofoto/The Daily Mail

Globálne otepľovanie či meteorit?

Príčina diery v oblasti Jamal, ktorá je považovaná za koniec sveta, nie je doposiaľ známa. Na internete kolujú špekulácie, že kráter je dielom UFO.

Ruský expert tvrdí, že pravdepodobne ide o dôsledok globálneho otepľovania a uvoľňovania plynov pod povrchom zeme, ktoré následne explodujú ako šampanské. Ďalšou teóriou je meteorit, ktorý mohol na toto osamelé miesto dopadnúť.

Pozrite si letecké zábery:

Brána do pekla

Na Sibíri pri meste Mirnyj sa nachádza aj najväčšia diamantová baňa na svete, ktorá pripomína kráter. Jej činnosť skončila v roku 2001. Jama je hlboká 525 metrov s priemerom 1,25 kilometra.

Reprofoto/The Daily Mail

Pri pohľade z výšky vyzerá ako brána do pekla. Mestečko Myrnij, ktoré sa nachádza v jej blízkosti, sa pri jame doslova stráca.

Súvisiace články