Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Plačúce UFO či invázia mimozemšťanov? Tento úkaz má vysvetlenie
Zdielať na

Plačúce UFO či invázia mimozemšťanov? Tento úkaz má vysvetlenie

KALIFORNIA / Plačúce UFO! Tak vyzerá prírodný úkaz, ktorý zachytili v severnej Kalifornii. Ihneď sa na sociálnych sieťach objavili špekulácie, čo sa na oblohe ukázalo. Podľa skúsenej odborníčky Miriam Jarošovej však ide o zvláštny meteorologický jav.

Podivný úkaz na oblohe zaznamenalo viacero obyvateľov Kalifornie, ktorí fotografie okamžite zverejnili na sociálnych sieťach. Podľa britského Daily Mail sa okamžite začalo opäť hovoriť o paranormálnych javoch.

Diery v oblakoch

"Fallstreakove diery sú spoločným dielom atmosféry a človeka. Na vznik sú potrebné kvapky prechladenej vody (voda, ktorá zotrváva v kvapalnom skupenstve aj pri teplote hlboko pod nulou, napr. pri -20°C) v oblakoch typu Cirocumulus, alebo Altocumulus, čo sú oblaky stredné a vysoké, dosahujúce výšky od 4 až do 10 km nad zemským povrchom," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Podľa Jarošovej sa tieto diery dajú vidieť aj u nás, len treba mať trpezlivosť a trochu šťastia.

Reprophoto/DailyMail

Paranormálne javy na Slovensku

Téma UFO zaujíma milióny ľudí po celom svete. Pavol Melichárek 34 rokov riadil letovú prevádzku v slovenskom vzdušnom priestore. Bol to on, ktorý na zázname spolu s kolegom, technickou leteckou angličtinou zo zeme komunikoval s nemeckým pilotom.

Hovorí, že okamžite preverili armádne základne na Slovensku v susednom Česku, aj v Poľsku. Bez výsledku. "Lietadlo tam nebolo a vojaci tvrdili, že tam nemajú žiadne aktivity, tobôž nie raketové," hovorí Melichárek. O tomto zážitku sám hovorí ako o doteraz nevysvetlenom jave. Kompletný prepis komunikácie letového dispečera s lietadlom nájdete TU

Okolo lietadla nad Slovenskom preletelo UFO, pozrite si reportáž: 

Súvisiace články