Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Naštvaní pasažieri otvorili núdzové východy, dôvodom bolo meškanie letu
Zdielať na

Naštvaní pasažieri otvorili núdzové východy, dôvodom bolo meškanie letu

BEIJING / Niekoľko rozrušených pasažierov letu spoločnosti China Eastern sa rozhodlo vziať situáciu do vlastných rúk. Na protest proti meškaniu otvorili tri únikové východy.

Let sa oneskoril pre snehovú búrku. Pasažieri pre nepriazeň počasia museli v lietadle čakať až dve hodiny, pričom už predtým sa let posunul o päť hodín, píše The Wall Street Journal.

Nahnevaní cestujúci sa sťažovali na meškanie a tiež nedostatok prísunu vzduchu. Problémy ale nastali až keď personál letiska začal odmrazovať leitadlo, aby mohlo odletieť.

"Počas odmrazovania musí byť vypnutá klimatizácia. Trvalo to asi pol hodinu. Viedlo to k zhoršeniu kvality vzduchu vo vnútri lietadla. Pasažieri preto požadovali vysvetlenie. Poskytol im ho kopilot, ale počas vysvetľovania došlo medzi oboma stranami k sporu," uviedol Tchien Kche, šéf policejnej stanice na letisku.

Skončili za mrežami

Následne dvaja pasažieri otvorili dvere únikových východov. Najprv ale požadovali, aby mohli opustiť lietadlo zo zdravotných dôvodov.

"Otvorenie tých dverí bolo extrémne nebezpečné, pretože tam nebolo nič na ochranu cestujúcich voči sile z motorov," dodal inžinier údržby Zhu.

Oboch mužov zadražala polícia. Za mrežami pobudnú 15 dní. Ostatní pasažieri lietadla odleteli do Pekingu iným lietadlom.

Pozrite si priložené video o otvorení únikového východu:

Súvisiace články