Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pasažieri čakali na odlet dvanásť hodín v lietadle
Zdielať na

Pasažieri čakali na odlet dvanásť hodín v lietadle

ABÚ DABÍ / Neuveriteľných 28 hodín trval víkendový let spoločnosti Etihad Airways z Abú Dabí do San Francisca. Kontrolná veža na letisku hlavného mesta Spojených arabských emirátov vydala povolenie na let až po dvanástich hodinách. Frustrovaní pasažieri museli čakať v lietadle.

Lietadlo nemohlo vzlietnuť kvôli neobyčajne hustej hmle na letisku. Ani po dlhšom čase nedovolilo letisko ani posádka cestujúcim vystúpiť zo stroja. "Stále nám hovorili, že už poletíme - za 15 minút, za 20 minút, za 30 minút. Dvanásť hodín," povedal jeden z pasažierov po tom, čo konečne pristál v San Franciscu.

Nikto sa nehneval kvôli meškaniu. "Ak nie je bezpečné letieť, tak letieť samozrejme nechceme. Nedávalo ale zmysel zostávať v lietadle," uviedla jedna z pasažierok. Stewardky rozdávali ľuďom jedlo a pitie po tom, čo sa začali sťažovať, že majú hlad.

Problémy mali aj iné aerolínie

"Každý bojoval sám so sebou. Palubný personál zápasil s nami a my sme zápasili s palubným personálom," povedal ďalší.

Nahnevaní cestujúci,

SITA

Spoločnosť Etihad sa cestujúcim ospravedlnila, píše ABC News. Dodala, že starosti nevznikli jej pričinením a i ostatné aerolínie sa potýkali s problémami. Spoj do San Francisca bol ale jedným z tých, ktorý bol postihnutý najhoršie.

Pilot hrdina

Máme tu aj iný príklad, kedy boli cestujúci naopak spokojní - a právom. Skúseného pilota spoločnosti Virgin Atlantic Davida Williamsa oslavujú ako hrdinu, pretože sa mu podarilo pristáť so strojom jumbo jet po tom, čo mu zlyhal podvozok. Na palube sa nachádzalo 447 cestujúcich a 15 členov posádky. 

Pozrite si ukážkové núdzové pristátie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy