Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Policajti šokovali vodičov. Toto by od nich nikto nečakal
Zdielať na
Zaujímavosti

Policajti šokovali vodičov. Toto by od nich nikto nečakal

MICHIGAN / Policajti z amerického Michiganu sa zapojili do výnimočnej vianočnej akcie. Tá má ľuďom ukázať, že muži zákona tu nie sú len na to, aby rozdávali pokuty.

"Policajti len nevypisujú pokuty a posielajú zlých ľudí do väzenia. Robia oveľa viac. Sme ľudia ako ktokoľvek iný," vyhlásil policajt, ktorý sa akcie zúčastnil.

Mal skrytú kameru a mikrofón. Zastavoval ľudí v autách a pýtal sa ich, čo by chceli na Vianoce. Jeho kolegovia sa zatiaľ snažili darček v obchodoch zohnať.

Asi päťdesiatka motoristov tak napriek drobným priestupkom odišla s darčekom. A nie tak hocijakým - policajti šťastlivcov obdarovali hračkami pre deti, ale i hernými konzolami či televízormi. Podľa CNN dary celkovo stáli zhruba sedemtisíc dolárov.

Namiesto pokuty dar

"Nešiel som rýchlo. Nevedel som, prečo ma zastavili," hovorí o prekvapujúcom momente jeden zo šoférov. Policajt ho otázkou o vytúženom darčeku šokoval. Sklamane odpovedal, že by jeho deti chceli hernú konzolu, ale nedostanú ju.

Ostatní policajti celú konverzáciu počúvali v jednom z miestnych obchodov a pustili sa do akcie. Zatiaľ čo ich kolega vypisoval pokutu, oni uháňali so zabaleným darčekom na dohodnuté miesto, opisuje priebeh akcie Washington Times.

Keď sa jeden z prekvapených vodičov spýtal, ako sa im to tak rýchlo podarilo, policajt zažartoval: "Máme rádia, sane a magických škriatkov."

"Aj keď nepodporujeme drobné dopravné prostriedky, je pre nás veľmi dôležité nájsť si čas a ukázať ľuďom, ako veľmi nám na nich záleží."

Bližšie k ľuďom

Video vzniklo v rámci kampane kanálu UPtv Uplift Someone, ktorá sa snaží ľudí primäť ku konaniu dobrých skutkov. Za všetkým stojí producent Rob Bliss. 

Na videu je vidieť množstvo emócií, objatí. Jeden z obdarovaných sa dokonca rozplakal. Pozrite sa: 

Prekvapivo nie každý na snahu polície reagoval pozitívne. Niektorí sa s policajtmi odmietli rozprávať a hnevali sa, že ich zastavujú, keď nič nespravili. Dostať z nich, čo by si priali, bolo občas nemožné. Tých, ktorí odmietli spolupracovať, jednoducho nechali ísť. Môžu však ľutovať. 

S ostatnými sa príslušník polície rozprával čo najdlhšie, aby jeho kolegovia stihli darčeky zohnať. Asi každý tretí odišiel skôr, ako darček dorazil. Ponáhľať sa, sa jednoducho vždy nevypláca.   

Zdielať na

Súvisiace články