Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zakladateľ Facebooku Zuckerberg si kúpil časť Havaja
Zdielať na

Zakladateľ Facebooku Zuckerberg si kúpil časť Havaja

KAUAI / Jeden z najbohatších Američanov, zakladateľ a šéf sociálnej siete Facebook si kúpil časť havajského ostrova. Zaplatil za ňu viac ako sto miliónov dolárov.

Podľa denníku The Daily Telegraph sa pozemok o veľkosti viac ako 280 hektárov nachádza v severnej časti ostrova. Súčasťou je dlhá biela piesočnatá pláž a bývalá plantáž cukrovej trstiny. 

Podľa havajských zákonov ale majiteľ pozemku nemôže akúkoľvek pláž na ostrovoch uzavrieť pre verejnosť. Spoločnosť Facebook kúpu pozemku nekomentovala.

Zuckerberg, ktorý podľa magazínu Forbes je jedenástym najbohatším človekom USA s majetkom 34 miliárd dolárov. 

Zuckerberg je druhým boháčom, ktorý si kúpil pozemok na Havaji. Pridal sa k šéfovi firmy Oracle Larrymu Ellisonovi, ktorý za viac ako pol miliardy dolárov v roku 2013 kúpil celý ostrov Lanai. Ten je šiestym najväčším z celého súostrovia.

Nie ste na facebooku? Nežijete...

Keď sa povie slovo facebook, každý jedinec na planéte vie, o čo ide. Táto najpopulárnejšia sieť sa stala fenoménom modernej doby. Hovorí sa dokonca, že keď nie sme na facebooku, nežijeme...

Sociálna sieť facebook vznikla v roku 2004 a vymyslel ju vtedy študent  Harvardskej univerzity Mark Zuckerberg v internátnej izbe. Práve tento mladík dnes patrí medzi top osobnosti na svete. Facebook má viac ako miliardu užívateľov. VIAC ČÍTAJTE TU: Internet dôb dávno minulých. Takto by vyzeral Facebook v 90. rokoch

Súvisiace články