Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Internet dôb dávno minulých. Takto by vyzeral Facebook v 90. rokoch
Zdielať na

Internet dôb dávno minulých. Takto by vyzeral Facebook v 90. rokoch

PALO ALTO / Keď sa povie slovo facebook, každý jedinec na planéte vie, o čo ide. Táto najpopulárnejšia sieť sa stala fenoménom modernej doby. Hovorí sa dokonca, že keď nie sme na facebooku, nežijeme...

Sociálna sieť facebook vznikla v roku 2004 a vymyslel ju vtedy študent  Harvardskej univerzity Mark Zuckerberg v internátnej izbe. Práve tento mladík dnes patrí medzi top osobnosti na svete. Facebook má viac ako miliardu užívateľov.

Slúžil študentom Harvardu

Pôvodne slúžil len študentom Harvardskej univerzity. Naprogramovanie Zuckerebergovi vraj trvalo menej ako dva týždne. Za približne rovnaký čas ho začala využívať polovica školy a rozšíril sa aj na americké univerzity Yale či Standford.

Od augusta 2006 mohli facebook začať užívať všetci, ktorí mali viac ako 13 rokov. Užívatelia na to, aby si založili svoj profil, sa musia zaregistrovať. V roku 2009 sa stal najvyužívanejšou sociálnou sieťou.

Vstup facebooku na burzu

Podľa portálu idnes.cz tržby sociálnej siete facebook v druhom štvrťroku vzrástli o 32 percent na 1,18 miliardy dolárov. Tento údaj mierne predstihol odhady trhu, jej upravená základná ziskovosť ale bola v súlade s očakávaním. Keby Zuckerberg vymyslel Facebook v 90. rokoch, vyzeral by takto. Pozrite sa. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články