Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Domov v lietadle. Američan žije v Boeingu 727
Zdielať na

Domov v lietadle. Američan žije v Boeingu 727

OREGON / Ľudia žijú rôzne, no taký príbytok, aký si zariadil inžinier na dôchodku Bruce Cambell sa nevidí často. Pred niekoľkými rokmi si za sto tisíc dolárov kúpil Boeing 727. Teraz sa chce posunúť na vyšší level. Príbeh uverejnil denník Daily Mail.

Bruce Cambell z amerického Oregonu žije striedavo v Portlande, Oregone a Japonsku. 

Po tom, čo si kúpil Boeing 727 sa rozhodol, že z lietadla spraví svoj príbytok. Stroj odparkoval v lese a každoročne v ňom trávi šesť mesiacov. 

Nastal však čas na zmenu a Bruce plánuje kúpiť väčší Boeing 747, a v Japonsku si tak vytvoriť druhý lietadlový domov, píše Daily Mail

Recyklujú lietadlá

V roku 1999 sa bývalý inžinier elektrikár rozhodol, že využije nepotrebné lietadlá, vhodné akurát do šrotu.

Šesťdesiatštyriročný Cambell tak dosiahol svoj životný cieľ. "Mojou túžbou je zmeniť ľudské správanie na tomto malom mieste," hovorí a jedným dychom dodáva, že lietadlo treba umyť a odstrániť popadané lístie. 

Reprofoto Daily Mail

Američan je jedným z mála ľudí na svete, ktorí sa rozhodli využiť dosluhujúce lietadlo na obytný priestor alebo iný kreatívny projekt. Hovorca asociácie, ktorá práve takéto stroje recykluje, nevie presne povedať, koľko takto prerobených lietadiel na svete existuje. 

V asociácii sú ale radi, že sa nepotrebné lietadla kreatívne využívajú.

Namiesto nákladiaku lietadlo

Cambell si ešte v mladosti kúpil desaťárový pozemok v lese, kde už niekoľko rokov spočíva jeho lietadlo. Pôvodne plánoval vytvoriť si domov z nákladného vozidla, ale nakoniec uznal, že lietadlo bude lepšie. Zadovážil si teda Boeing.

Dnes, po niekoľkých rokoch výmyslov a ťažkej práce sa rozhodol zopakovať si celý proces ešte raz. V Japonsku, kde trávi časť roka, si chce kúpiť Boeing 747. 

Bruce Cambell žije v nefunkčnom lietadle, pozrite si video:

Žije si svoj sen

V čase, keď si Cambell svoj Boeing upravoval, žil v mobilnom dome. Ten však napadli myši, a tak bol nútený sa do lietadla presťahovať napriek tomu, že na to nemal povolenie. 

Na palube vedie skromný život. Spí na matraci, kúpe sa v provizórnom sprchovacom kúte, varí pomocou mikrovlnky a hriankovača a jedáva konzervy.

To mu ale vôbec neprekáža - žije si svoj sen.

Súvisiace články