Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Koniec tlačeniciam v lietadlách. Toto sú sedadlá budúcnosti
Zdielať na

Koniec tlačeniciam v lietadlách. Toto sú sedadlá budúcnosti

Zdroj: reprofoto Daily Mail

BRATISLAVA / Lietanie už v súčasnosti nie je ničím výnimočným a stáva sa dostupným pre širokú verejnosť. Zatiaľ čo samotný proces letectva napreduje, sedadlá vo vnútri lietadiel sa od čias prvého letu bratov Wrightovcov v roku 1903 veľmi nezmenili. Informácie priniesol britský denník Daily Mail.

Radosť  letieť

Nedostatok priestoru pre nohy, boje o operadlo lakťa, osoba pred vami si neustále posúva sedadlo bližšie k vám.

Pobyt v lietadle nie je vždy najkomfortnejší, najmä ak cestujete diaľkovým letom s miestenkou na prostrednom sedadle v rade.

Nepohodlie a stiesnenosť počas letu môžu byť onedlho minulosťou. Nová vlna moderných a pohodlných sedadiel sa blíži a vyzerá to tak, že boj o opierku v nových interiéroch už nehrozí.

Rad zaujímavých nápadov bol predstavený nedávno na výstave interiérov lietadiel v nemeckom Hamburgu. Revolučný dizajn pokrokových sedadiel určite poteší nejedného cestujúceho.

Vyzerá to tak, že klasickému rozostaveniu sedadiel odzvonilo. Zaujal najmä koncept, kde sú dve sedadlá otočené v jednom smere a prostredné čelne k nim. Pasažieri by tak mali mať dostatok priestoru. 

Návrh priniesla parížska spoločnosť Zodiac Aerospace. "Tento koncept vzbudil obrovský záujem," cituje viceprezidenta spoločnosti Pierre-Antonyho Vastru denník Daily Mail

Dostatok miesta

S rovnako fascinujúcim nápadom, s cieľom zvýšiť komfort počas letu, prišla spoločnosť z Hong Kongu Paperclip Design.

Vymyslela taký koncept, ktorý dovoľuje dvom pasažierom naraz usadiť sa pohodlne bez toho, aby bol ohrozený priestor spolucestujúceho. Jednoduchá myšlienka, ale dokonalý efekt. 

reprofoto Daily Mail

Spoločnosť taktiež navrhla sedadlo, ktoré už stihlo získať ocenenie za svoju univerzálnosť.

Môžeme len veriť, že podobné nápady sa čoskoro stanú realitou a cestovanie v lietadlách tak bude pohodlnejšie a príjemnejšie. 

Súvisiace články