Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Holandsku postavili Noemovu archu! Už sú v nej zvieratá...
Zdielať na

V Holandsku postavili Noemovu archu! Už sú v nej zvieratá...

Trvalo to 20 rokov a v Holandsku konečne dokončili presnú repliku Noemovej archy z Biblie. Je plne funkčná a nájdete v nej živé zvieratá. Drevené plavidlo je dlhé 130 metrov, šírka je 29 metrov a výška 23 metrov....

Vzorom Noemova archa z Biblie

Autorom je Holanďan Johan Huibers a Noemovu archu dokončil v mierke 1:1. Ako návod pri stavbe lode mu poslúžila práve Biblia, pričom na získanie presných rozmerov najprv premenil staroveké lakte na súčasné metre. Výsledkom je drevené plavidlo plne funkčné!

Reštaurácia aj kinosála

Ako uviedol Huibers pre agentúru Associated Press, dôvodom stavby lode nebol strach z povodne biblických rozmerov, ani z ohlasovaného konca sveta. "Už mi volali z jednej americkej televízie. Táto archa však nemá nič dočinenia s koncom mayského kalendára," uviedol.

Na lodi, ktorá kotví južne od Rotterdamu, sa nachádzajú aj živé zvieratá, konkrétne poníky, psy, ovce, králiky a exotické vtáctvo. Huibers na palubu tiež umiestnil niekoľko vypreparovaných modelov väčších živočíchov. Súčasťou lode je aj reštaurácia a kinosála pre 50 ľudí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články