Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Boeing predstavil interiér vesmírnej kapsuly
Zdielať na

Boeing predstavil interiér vesmírnej kapsuly

Zdroj: Boeing.com

BRATISLAVA / Komerčné cestovanie do vesmíru bude čoskoro realitou. Firma Boeing predstavila koncept novej kozmickej lode, ktorá by mala obyčajných ľudí vyviezť do vesmíru už do roku 2017.

Moderná vesmírna kapsula

Boeing predstavil vesmírne kapsule, ktoré by mali do roku 2017 voziť astronautov do vesmíru. Vízia Boeingu je skutočne úchvatná.

Spoločnosť predstavila komerčný interiér kapsule ako stvorenej na vesmírnu turistiku. Ide o vôbec prvý krát, kedy firma verejne ukázala dizajn interiéru. 

Boeing spolu s partnerom Bigelow Aerospace ukázali komerčný interiér kapsule, ktorú rozvíjajú pre NASA. Bigelow predstavil aj nafukovací vesmírny modul BA 330.

"Dostávame sa do komerčných priestorov trhu a musíme zvážiť aj našich potenciálnych zákazníkov mimo NASA. Musíme sa zamerať na to, čo budú v budúcnosti v interiére vesmírnej lode potrebovať," povedal bývalý veliteľ raketoplánu Atlantis a súčasný riaditeľ Boeingu pre komerčný program Crew Chris Ferguson. 

Ako na Zemi

Inžinieri z Boeingu využili všetky svoje dlhoročné skúsenosti, aby vytvorili ten najlepší interiér vesmírnej kapsule. "Tímy odborníkov z Boeingu vytvárajú úspešné a inovatívne interiéry pre naše lietadlá už od začiatku komerčného letectva," povedala regionálna riaditeľka predaja a marketingu lietadiel Boeingu Rachelle Ornan. 

Dizajnéri vytvárajú interiéry budúcej generácie. Stavili na scenériu modrej oblohy, ktorá má pasažierom pripomínať rodnú Zem. Kapsula okrem toho pôsobí veľmi čisto a úhľadne. 

Vesmírne lode sú obyčajné plné gombíkov a páčok. Boeing sa tomu snažil vyhnúť.

Taktiež má prekvapivo veľké množstvo okien, čo astronauti veľmi oceňujú. Sedadlá sú ľahké a plastické. CTS-100 je navrhnutá pre sedem ľudí.

Súvisiace články