Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lekárka nafúkala 2,5 promile! Opitá ošetrila 21 detí
Zdielať na

Lekárka nafúkala 2,5 promile! Opitá ošetrila 21 detí

PRIEVIDZA / Rodičia ktorí navštívili so svojimi deťmi lekársku pohotovosť v Prievidzi, neverili vlastným očiam. V ambulancii ich totiž čakala na mol opitá lekárka. Napriek svojmu stavu ošetrovala malých pacientov celé dopoludnie.

Na lekárku zavolali policajtov

Lekárka ošetrovala akútne detské stavy. Do služby nastúpila ráno o siedmej hodine. V priebehu dopoludnia stihla ošetriť 21 detí. Už dopoludnia bolo mnohým pacientom jasné, že je opitá. Ledva totiž stála na nohách. O jednej popoludní, na ňu matka jedného pacienta zavolala policajtov. "Na základe oznámenie jedného z rodičov malého pacienta, policajti prišli na miesto a podrobili lekárku dychovej skúške," potvrdila hovorkyňa Krajského policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Tí po príchode do ambulancie, dali lekárke fúkať. "Dychová skúška bola pozitívna, lekárka nafúkala 2,47 promile alkoholu," dodala Elena Antalová. Lekárku okamžite ju poslali domov.

Musela vypiť naozaj veľa

56-ročnej žene hrozí ročné väzenie. Lekárka ktorá pracovala opitá, vyšetruje deti pokojne ďalej vo svojej ordinácii v Handlovej. K prípadu sa vyjadriť odmietla. Podľa odborníkov musela vypiť buď trištvrte litra tvrdého alkoholu, alebo štyri litre vína. "Je veľmi otázne ako stanovovala diagnózy. Ja žasnem, že sa to mohlo stať," dodal poradca pre závislosti Marián Daubner.

Deti, ktoré vyšetrovala, mali obrovské šťastie. Lekárka im totiž mohla určiť zlú diagnózu a predpísať nesprávne lieky. "56-ročnú lekárku obvinili policajti z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, za čo jej hrozí až ročné väzenie," upresnila Elena Antalová.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 17:50.

isifa

Súvisiace články