Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Horúčavy sužujú aj pacientov v nemocniciach
Zdielať na

Horúčavy sužujú aj pacientov v nemocniciach

BRATISLAVA / Sú v nemocnici a lapajú po dychu. Pacienti v nemocniciach v týchto horúčavách zažívajú peklo. V ružinovskej nemocnici v Bratislave je hospitalizovaný aj 70-ročný Juraj. Jeho stav je vážny, je v bezvedomí a jeho dcéra sa rozhodla doniesť mu k posteli ventilátor. Lekári jej v tom nebránili, práve naopak.

Otca chladí ventilátor

"On bol hospitalizovaný kvôli nádoru na žalúdku, to sa nakoniec vyvrátilo, no dostal pľúcnu embóliu a po preložení na iné oddelenie cievnu príhodu, jeho stav je vážny, myslím, že zomiera," hovorí Monika.

Monika pri jeho posteli sedí denne, jej otcovi sa v týchto dňoch skutočne dýcha ťažko. "Ja som sa na to nemohla pozerať, proste som išla, kúpila stojaci ventilátor a dala mu ho k posteli, ale pýtam sa, máme peniaze na stavanie štadiónov a na konkrétne a potrebné veci nemáme," pokračuje.

Nemáme dostatok financií

O reakciu sme požiadali vedenie nemocnice, teploty šplhajúce sa nad 35 stupňov ale netrápia len pacientov, ale aj lekárov a sestry. "Áno, pacient je vo veľmi vážnom stave, má nález na pľúcach aj nález v hlave. Čo sa týka klimatizácie, tá je len na áre, JISke a operačke. Nemáme dostatok finančných prostriedkov, sme päť nemocníc aby sme všade kúpili teraz ventilátory," informuje hovorkyňa nemocnice Petra Maťašovská.

Aj samotný personál ako i vedenie nemocnice vraj opakovane tlačí na kompetentných, že budovy nemocníc v hlavnom meste nespĺňajú už požadované  modernejšie štandardy.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články