Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
SHMÚ varuje! Vydal výstrahu 2. stupňa pred horúčavami
Zdielať na

SHMÚ varuje! Vydal výstrahu 2. stupňa pred horúčavami

BRATISLAVA / Po horúcej sobote (27.7.) bude na juhozápade Slovenska ešte teplejšia nedeľa (28.7.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre tento región na nedeľu výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

35 -37 °C

Teploty 35 až 37 stupňov by mali postihnúť okresy Bratislava, Malacky, Senica, Skalica, Piešťany, Trnava, Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Piešťany, Nitra, Šaľa, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina a Veľký Krtíš.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danom ročnom období a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," upozorňuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Na ostatnom území Slovenska platí na nedeľu výstraha 1. stupňa, teda teploty 32 až 35 stupňov. V sobotu platí výstraha prvého stupňa (33 až 35 stupňov) pre okresy Bratislava, Malacky, Senica, Skalica, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Trnava, Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Piešťany, Topoľčany, Nitra, Šaľa, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina a Veľký Krtíš.

Zamestnávateľ sa musí o vás postarať

Nielen dôchodcovia a tehotné ženy prežívajú toto horúce obdobie ťažko. Problém majú aj všetci pracujúci. V kancelárii sa to dá ešte ako tak vydržať - horšie je to na priamom slnku. Zisťovali sme, na čo máme zo zákonníka práce nárok a čo by nemali naši zamestnávatelia zanedbať. VIAC TU. 

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná snímka

Súvisiace články

Najčítanejšie správy