Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Čakajú nás extrémne horúčavy. 38°C v tieni, varuje meteorologička
Zdielať na

Čakajú nás extrémne horúčavy. 38°C v tieni, varuje meteorologička

BRATISLAVA / Vo štvrtok čaká počasie mierna zmena. Územie Slovenska trochu ochladia búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal na tento deň pre celé územie výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od 6.00 do 20.00.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Teplota atakujúca rekordy

Maximálna denná teplota najmä v južných okresoch západného a stredného Slovenska dosiahne od stredy do piatka  33 až 35 stupňov Celzia, cez víkend by sa ortuť teplomera mohla vyšplhať až na 36 až 38 stupňov.

"V sobotu k nám príde teplý africký vzduch, tým pádom sa aj teploty zvýšia na hodnoty, ktoré budú atakovať rekordy," povedala meteorologička Miriam Járošová.

Vyhýbajte sa priamemu slnku

"Nadchádzajúce horúce obdobie však bude pravdepodobne ešte výraznejšie, ako hodnotami maximálnej dennej teploty, tak aj dĺžkou svojho trvania. Je preto nutné dodržiavať pitný režim a ak je to možné, vyhýbať sa priamemu slnečnému žiareniu najmä v popoludňajších hodinách," upozorňujú meteorológovia. Počas tohto leta už Slovákov potrápila jedna vlna horúčav. V druhej polovici júna maximálna teplota vzduchu miestami dosahovala 34 až 36 stupňov Celzia.

V utorok skolabovalo z tepla na Slovensku 108 ľudí, čo je o 32 menej ako v pondelok. "Zdá sa, že si ľudia zobrali rady k srdcu a dodržiavajú dôslednejšie pitný režim," uviedol Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy