Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Leto si dáva pauzu. Pripravte si dáždniky
Zdielať na

Leto si dáva pauzu. Pripravte si dáždniky

BRATISLAVA / Po horúcom začiatku leta máme pred sebou o čosi chladnejší víkend. Už vo štvrtok sa na území celého Slovenska objavili mraky a cez víkend tomu nebude inak.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Na víkend si pribaľte pršiplášte

Zo severozápadu preniká na naše územie od štvrtka studený front. "Tento front priniesol aj prehánky a miestami búrky,"  informuje meteorologička Miriam Jarošová. To sa odrazí aj na poklese teploty. Vo štvrtok teplomer ukazoval najvyššiu dennú teplotu 26 stupňov Celzia. Podobný scenár čaká naše územie aj v piatok. Viac zrážok spadne na východe a severe krajiny. 

Kto sa chystá na víkend do hôr, pripravte sa na 18°C. 21-26 stupňov hlási SHMÚ v ostatných kútoch Slovenska. Cez víkend si zabaľte aj dáždniky či pršiplášte, môžu vás prekvapiť prehánky. "Najmä na severe a východe budú zrážky intenzívnejšie," dodáva Jarošová. 

V utorok opäť leto

V pondelok víkendové teploty pretrvaj, no v utorok sa opäť ukáže slnko a teplota vystúpi na 23-28 stupňov a v utorok sa pripravte aj na letných 30°C. "Leto si dalo takú jemnejšiu prestávku," hovorí meteorologička.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články