Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dovolenka za 300 eur? Tu je návod, ako na to!
Zdielať na

Dovolenka za 300 eur? Tu je návod, ako na to!

BRATISLAVA / 60 % percent Slovákov plánuje tento rok letnú dovolenku. Väčšina sa plánuje vybrať k moru aspoň na 5 dní. Rozpočet by však nemal presiahnuť 400 eur na osobu. Dovolenkovať sa však dá aj za oveľa menší peniaz a na viac ako týždeň. A nemusíte pritom chodiť iba s prstom po mape.

Lacné Bulharsko a Chorvátsko

Dovolenka za 300 eur. A to aj v júli či v auguste. A ešte jeden bonus! Je do toho zahrnuté aj ubytovanie, strava a cesta. Pláže si takto môžete užívať v Chorvátsku, Grécku alebo v Bulharsku.

Samozrejme, kto chce lacno dovolenkovať, musí sa niekde aj uskromniť. Najlacnejšie zájazdy sú autobusom a tie, kde si stravu zabezpečujete sami. "Taká dovolenka autobusom do apartmánov alebo štúdií bez stravy na 11 alebo 12 dní vyjde do 200 eur na hlavu," hovorí manažérka cestovnej kancelárie Viera Ložeková.

100 eur by Vám mala stačiť na jedlo. Najlacnejšie je stále Bulharsko, kde si chlieb kúpite za 50 centov, v Chorvátsku za 80 centov. O trochu vyššie ceny sú už v Grécku a v Taliansku, kde sa napríklad cena za kilo chleba pohybuje od 1 eura a vyššie.

Chcete ísť lietadlom? Aj to sa dá

Lacnú dovolenku lietadlom v sezóne však už musíte naozaj hľadať. Rátať treba s tým, že vycestujete už o pár dní. Cez cestovku môžete napríklad v týchto dňoch letieť s rozpočtom do 400 eur do Bulharska. "Sú to hotely trojhviezdičkové a štvorhviezdičkové s raňajkami," povedala zástupkyňa CK Jana Jochimová.

Dovolenku lietadlom je dobré hľadať aj na vlastnú päsť, ale čím skôr. Čiže kupovať zvlášť letenku, ubytovanie aj stravu. Letenky do 200 eur nájdete v týchto dňoch napríklad do Bulharska alebo na juh Talianska.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články