Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pozor na podvod v cestovke. Overte si zľavy
Zdielať na

Pozor na podvod v cestovke. Overte si zľavy

BRATISLAVA / Klienti cestovnej kancelárie Tip Tour by už čoskoro mohli vedieť, či cestovka vyhlási krach oficiálne, dá to vedieť aj úradom alebo sa nejakým zázrakom ozdraví.

Po takmer týždňovej odmlke vedenie cestovnej kancelárie Tip Tour nadviazalo kontakt so šéfom Asociácie cestovných kancelári Stanislavom Mackom. Ten vyzval dovolenkárov, aby zájazdy s viac ako 40-percentnou zľavou nekupovali. Podľa neho to zaváňa podvodom.

17. mája cestovka Tip Tour na webe oznámila úpadok. 23. mája sa v obchodnom registri objavil nový majiteľ, no a o týždeň opäť nová skutočnosť. "Pri včerajšej komunikácii s Alianzom je evidentné, že bývalý konateľ oficiálne prisľúbil našej kolegyni Janátkovej, že jej doručí menný zoznam klientov, ktorým bol predaný zájazd," uviedol Stanislav Macko.

Pre poisťovňu je dôležité získať menný zoznam

Ani šéf asociácie a ani poisťovňa však obsah rozhovoru tlmočiť verejnosti nemôžu. Urobiť tak môže len bývalý alebo nový majiteľ cestovky. "Pre nás je dôležité získať menný zoznam klientov, aby sme vedeli čo najrýchlejšie zlikvidovať poistnú udalosť, ak nastane a oznámi krach," uviedla Lucia Muthová, hovorkyňa Alianz.

Ale otázne je, na čo by bol poisťovni zoznam klientov v prípade, že by nebol na obzore krach. Dovolenkárov, ktorí sa už obrátili na poisťovňu, je 175. No sú aj takí, ktorí majú dôvod na radosť. A to tí, ktorým termín odchodu na dovolenku už nastal. "V našej cestovke sme mali klientov Tip Touru, ponúkli sme im náš cyklozájazd. Pôvodne mali klienti Tip Touru zakúpený zájazd do Chorvátska, my sme im ponúkli Taliansko, čiže termín majú dlhší, lepší," uviedla zástupkyňa cestovnej kancelárie, ktorá spolupracovala s Tip Tourom.

Overte si zájazd so zľavou!

"Keďže Tip Tour ukončil svoju činnosť, klienti si zakúpili prostredníctvom inej cestovnej kancelárie nový zájazd," uviedla zástupkyňa cestovnej kancelárie, ktorá spolupracuje s Tip Tourom.

Avšak sú aj takí, ktorí ešte čakajú a ak aj vy práve listujete v katalógu a vidíte dovolenku so zľavou 40 až 50 %, tu je rada. "...Štandardne, aby niekto išiel so zľavou 40 percentnou, tam by som si to naozaj overoval, prečo," dodáva Macko.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

24sata.hr

Súvisiace články