Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Cestovná kancelária TipTour skrachovala
Zdielať na

Cestovná kancelária TipTour skrachovala

BRATISLAVA / Zlá správa pre dovolenkárov! Známa cestovná kancelária TipTour skrachovala. Dôvodom sú astronomické dlhy. Problémom však môže byť, že predávala aj zájazdy na tohtoročnú letnú sezónu. Informáciu ako prvý prniesol portál denníka Nový Čas.

O klientov sa postará Allianz

TipTour priznal krach aj na svojej internetovej stránke. Spoločnosť sa dostala do finančných problémov a nie je schopná uhradiť záväzky, uvádza sa okrem iného na webe.

Ku krachu došlo oficiálne dnes o 14- tej. O klientov, ktorí sú aktuálne v zahaničí, sa postará Allianz- Slovenská poisťovňa. Tam má cestovka uzatvorenú zmluvu pre prípad úpadku. A to na poistnú sumu 430 000 €. "Ďakujeme Vám za 23 ročnú priazeň a ospravedlňujeme sa Vám za vzniknutú situáciu," napísal Jozef Barta z TipTour.

Obráťte sa na poisťovňu

Podľa informácií šéfa Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr (SACKA) Stanislava Macka cestovka za prvé tri mesiace predala zájazdy asi v hodnote 265-tisíc eur pre približne 1 100 ľudí. Klienti cestovnej kancelárie, ktorá ohlásila úpadok, by sa podľa Macka mali obrátiť na poisťovňu Alianz.

"Treba nahlásiť poistnú udalosť, keďže majú podpísanú zmluvu s cestovnou kanceláriou, ktorá ohlásila úpadok," odporúča klientom šéf SACKA. Musia si pripraviť originálne dokumenty, ktoré s nimi cestovka podpísala.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy