Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
TipTour stále zatvorený, takto zachránite svoje peniaze
Zdielať na

TipTour stále zatvorený, takto zachránite svoje peniaze

BRATISLAVA / Dvere na pobočkách skrachovanej cestovky Tiptour zostávajú aj po dnešku zatvorené a tak jej klientov pravdepodobne čáka iba požiadať poisťovňu o odškodné. Nenaplnili sa tak medializované informácie o tom, že cestovka v pondelok svoju prevádzku obnoví.

Kancelária stále zavretá...

V piatok sa objavili informácie, že cestovná kancelária Tiptour opäť otvorí. Avšak nestalo sa tak. "Zistil som to čo vy, že kancelária je zavretá. Telefóny, na ktoré bolo odporúčanie sa dovolať sú hluché. Ta informácia z piatku popoludnia od bývalého alebo stále od konateľa, ktorý v piatok niečo tvrdil, zase nie je pravda...," uviedol Stanislav Macko z Asociácie cestovných kancelárií.

"Nikto tu nie je, nikto neúraduje a sľúbili, že v pondelok začne nový majiteľ pracovať," dodal Macko.

Klienti sa musia obrátiť na poisťovňu

Klienti sa tak budú musieť obrátiť na poisťovňu. Jej zástupcovia sa stretli so šéfom Asociácie cestovných kancelárií. "Zaujímalo ma, aké bude stanovisko poisťovne, lebo na jednej strane je vyhlásený úpadok, to znamená, že klienti ak do začiatku ich zájazdu nedostanú žiadne pokyny, nezrealizuje sa to, tak nastáva poistná udalosť. Pani manažérka mi to potvrdila, oni zmluvu majú platnú... Keď príde k prvej poistnej udalosti, oni začnú konať," tvrdí Macko.

Asociácia cestovných kancelárií klientom skrachovanej cestovky odporúča, aby počkali do termínu svojho zájazdu a tým dňom by nahlásili poistnú udalosť.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

noviny.sk, ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy