Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cestár-umelec. Takto sa posýpajú bratislavské cesty
Zdielať na

Cestár-umelec. Takto sa posýpajú bratislavské cesty

Keď v Bratislave napadne sneh, nie vždy to cestári postrehnú a potom to v hlavnom meste vyzerá tak ako v pondelok. Všetci meškali do práce, pretože meškala mestská doprava a autá sa pohybovali slimačím tempom v kolónach.

Dnes, keď sú cesty "iba" mokré, posypové autá v hlavnom meste chodia. Soľ však sypú nezmyselným spôsobom. "Prečo sypal tú soľ do stredu jazdného pruhu a nie tam, kde mne a iným autám išli kolesá? Všetka soľ končila pod autom a nie pod kolesami. Asi cestári chceli, aby sa nešmýkalo v strede pruhu. Nerozumiem," opisuje situáciu reportér Rasťo Striško. 

Výstraha platí do 19-tej

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pre všetky kraje Slovenska pred poľadovicou. Šmýkať sa tak môže na celom území krajiny.

Tvorba poľadovice môže byť nebezpečná predovšetkým pre dopravu, ale opatrní by mali byť aj chodci. Meteorológovia taktiež varujú pred dažďom v Banskobystrickom, Košickom a Prešovskom kraji. Výstraha platí do dnešného večera do 19:00. Za 24 hodín môže v polohách do 500 metrov nad morom spadnúť 30 až 40 milimetrov zrážok.

Soľ sype priamo do stredu vozovky

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na našom území sú zjazdné, vozovka je prevažne mokrá, okrem D1 v úseku Hybe-Jánovce, kde je napadnutý sneh do 1 centimetra. 

Ak si myslíte, že vám v tomto čertovskom počasí pomôžu sypači, ste na omyle. Pozrite si video, na ktorom je vidieť, že soľ sype mašina priamo do stredu vozovky.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články