Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Autobus skončil pre poľadovicu v priekope. Aj hasiči sa šmýkali
Zdielať na

Autobus skončil pre poľadovicu v priekope. Aj hasiči sa šmýkali

Na cestách pri Zvolene to v sobotu ráno vyzeralo ako na šmýkačke. Na vozovke zamrzol dážď. Mimo cesty skončil aj linkový autobus, ktorého na ľade stiahlo do priekopy. Problémy mali zasahujúci hasiči či policajti.

Autobus skončil v priekope

Skôr ako klzisko než ako cesta vyzeral ráno úsek medzi Vlkanovou a Lukavicou. Lepšie ako v topánkach by to bolo na korčuliach.

Vodič autobusu nedokázal zísť dolu malým briežkom a stiahlo ho do priekopy. "Neposypané cesty, ešteže som nemal nikoho. Som zastal a odzrazu mi zadok ušiel," povedal vodič autobusu.

Šmýkali sa aj hasiči

Problémy mali všetci, ktorí sa pokúšali prejsť. Mnohí vodiči to vzdali a radšej autá zaparkovali. Hasičské auto takmer skončilo mimo cesty. Šmýkalo ho niekoľko metrov až zastavilo pri rodinnom dome. Hoci mali hasiči pomáhať pri vyťahovaní autobusu, sami mali problémy udržať sa na nohách. "Cesta bola nezjazdná, mali sme problém aj my sa dostať k autobusu," povedal Miroslav Stehlík z HaZZ Zvolen.

Zabudnuté cesty

Opäť úradovalo počasie a prekvapil mrznúci dážď. Vodiči čakali na príchod cestárov. Aj oni mali čo robiť, aby ťažké posýpacie vozidlo vôbec udržali na ceste. Obyvatelia týchto malých obcí doplácajú na to, že nejde o hlavný ťah. Cesty prvej triedy majú prednosť a oni tak musia čakať, kým sa dostanú na rad.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy