Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Pri Banskej Bystrici havaroval autobus plný ľudí
Zdielať na

Pri Banskej Bystrici havaroval autobus plný ľudí

Na zľadovatenej ceste doň narazilo niekoľko áut. Vodiči podcenili rannú námrazu na moste. Ďalšia nehoda sa stala medzi Banskou Bystricou a Breznom, kde o život prišiel 56-ročný muž.

O život prišiel chodec 

V piatok večer prišiel o život 56-ročný muž z Nemeckej. Skoro sa stmieva, chodca tak na tmavej ceste nebolo dobre vidieť. Vodič si ho všimol až v poslednej chvíli, keď už brzdenie nepomohlo.

Muž mal na sebe tmavé oblečenie. Aj napriek tme a pomerne rušnej ceste  nemal žiadne reflexné prvky. Cez cestu navyše prebiehal mimo priechodu pre chodcov. Cesta cez Nemeckú pritom patrí k úseku častých dopravných nehôd, o čom svedčia aj kríže pri vozovke. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická. 

Vodiči, buďte opatrní!

K tme a sychravému počasiu sa už pridáva aj poľadovica. Cesta medzi Breznom a Banskou Bystricou v sobotu ráno pripomínala skôr klzisko. Po šmyku skončil vo zvodidlách 33-ročný muž. Nasledovala reťazová zrážka autobusu a dvoch áut, ktoré už nestihli zabrzdiť.

Autobus bol pritom plný ľudí, ktorí cestovali do Bratislavy. Našťastie sa nikto z nich nezranil. Keďže bol autobus nepojazdný, prišiel po nich náhradný spoj. Čaká nás zima, vodiči by tak mali myslieť na zvýšenú opatrnosť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy