Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Reťazová nehoda! Auto dostalo šmyk, skončilo v kamiónoch
Zdielať na

Reťazová nehoda! Auto dostalo šmyk, skončilo v kamiónoch

V ružomberskom okrese prekvapila dnes ráno vodičov silná poľadovica. Cesty pripomínali zrkadlo. Práve zľadovatená cesta sa s najväčšou pravdepodobnosťou podpísala aj pod dopravnú nehodu, pri ktorej sa zrazili tri kamióny a osobné auto.

Cesta bola samý ľad, tvrdia svedkovia

K reťazovej dopravnej hodine došlo len krátko pred ôsmou hodinou na štátnej ceste neďaleko Ivachnovej. Vodička striebornej Fábie práve išla od Liptovského Mikuláša, keď dostala podľa svedkov šmyk a nekontrolovateľne ju hádzalo zo strany na stranu.

"Určite bola cesta namrznutá. My sme zliezli z diaľnice a ako sme dostali šmyk, už sme s tým nevedeli nič urobiť... Nešli sme rýchlo, ja som to mala dokonca podradené v trojke. Sme išli nejakou 50-tkou a auto bolo nekontrolovateľné," povedala nám vodička Fábie po nehode.

"Osobné auto išlo oproti, dostalo šmyk a chytil ju prvý kamión, druhý kamión. To sa nedalo ubrzdiť, to tu je istý ľad," hovorí jeden z účastníkov nehody. Vo Fábii sa viezli dve ženy, spolujazdkyňa sa ľahko zranila. Po zrážke kamióna s osobným autom sa zabrzdiť nepodarilo aj ďalšiemu kamiónu a došlo k druhej zrážke.

Zrážke sa nedalo zabrániť...

"Hodila šmyk a už sa začala točiť zľava doprava. Chytila ma, roztrhla mi nádrž, potom pokračovala ďalej do druhého kamióna. Ten kamión to stačil ubrzdiť, ale ten tretí ho potlačil a tú vodičku odhodilo do priekopy," popísal nehodu kamionista.

V záveji mimo vozovky skončila aj tmavá Octavia, ktorá sa celej kolízii len snažila vyhnúť. Skrížený kamión zablokoval jeden jazdný pruh, kvôli čomu sa vytvorili v oboch smeroch rozsiahle kolóny.

Policajti museli premávku riadiť približne hodinu. Presné okolnosti tejto nehody ďalej vyšetrujú.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy