Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Slovensko po snehovej nádielke. Toto je výsledok
Zdielať na

Slovensko po snehovej nádielke. Toto je výsledok

V pondelok celé Slovensko žilo snehom. Najmä vodiči, ktorí zostali uviaznutí v kolónach a chodci šmýkajúci sa na chodníkoch. Z takejto nádielky snehu sa včera tešili pravdepodobne len deti a tí čo nemuseli ráno cetovať do práce. Najhoršia situácia bola na západe Slovenska a v Bratislave, kde kolabovala doprava.

Ako vždy sa všetci sťažovali na to, že cesty sú neupravené a jazdí málo cestárskych áut. Paradoxne pri Trenčíne sa prevrátil kamión, ktorý viezol 24 ton posypovej soli. Tá sa však vysypala vedľa cesty.

Podľa slov hovorkyne prezídia policajného zboru, bol na cestách maximálny počet policajtov, ktorí pomáhali aj cestárom. Upozorňovali ich na úseky, na ktorých ešte nie je odhrnutý sneh. Najväčšie problémy mali autobusy, ktoré meškali niekoľko hodín a skrížené kamióny. "V priebehu včerajšieho dňa evidujeme na celom území Slovenska 52 dopravných nehôd. Nehody sa našťastie obišli bez smrteľných a ťažkých zranení. Ľahké zranenia utrpelo 16 osôb, " uviedla Denisa Baloghová.

Sneh uväznil cestujúcich v autobuse, aj cestárov

Od pondelka pribudlo v okolí Banskej Bystrice asi 30 cm snehu. Kto mohol ten radšej nikam autom nejazdil. Problémy mali autobusy a dokonca aj cestári, ktorí uviazli v serpentínach nad Šálkovou.

Takmer štyridsiatka škodových udalostí, uzavreté horské priechody v okolí Banskej Bystrici, aj cestujúci uväznení v autobuse. To všetko riešila v noci polícia. Pasažieri autobusu, ktorý zapadol pri obci Šálková museli na pomoc čakať dve hodiny. Nepomohli im ani cestári, ktorých ťažký posýpač na ceste uviazol. Hrozilo aj to, že sa prevráti. Napokon autobus vytiahol lesný traktor.

Spadnutý strom skrížil cestu vodičke

Pod ťažkou váhou snehu už padajú aj stromy. Tie môžu ohrozovať chodcov aj vodičov áut. Jeden spadnutý strom skrížil cestu mladej vodičke v Banskej Bystrici.

Nehoda sa stala na sídlisku Radvaň. Mladá žena sa vracala domov a ťažký strom jej padol rovno pod auto. Na zasneženej ceste nemala šancu brzdiť a do stromu nabúrala. Zozadu do nej narazilo aj terénne auto.

V pondelok u nás napadlo najviac snehu v strednej Európe, 20-30 cm. V najbližších dňoch by však už takto silno snežiť nemalo. Hrozí však poľadovica, preto buďte na cestách opatrní.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA, SITA, TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy