Polojasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Sneží! Zápchy sú v Bratislave, v Nitre pribúdajú nehody
Zdielať na

Sneží! Zápchy sú v Bratislave, v Nitre pribúdajú nehody

Predpovede meteorológov sa naplnili. Na západe a severe Slovenska sneží, a to okrem iného znamená aj komplikácie v doprave. Na viacerých úsekoch stoja odstavené kamióny alebo sa tvoria dlhé kolóny.

Kolóny sa tvoria v smere do Bratislavy

Kolóny sa tvoria na vjazde do Bratislavy z Mostu pri Bratislave, za Stupavou v smere do Bratislavy, aj za Pezinkom v smere do Bratislavy. Neupravené cesty sú medzi Bratislavou a Šamorínom, na D1 v smere do Bratislavy, hlási dopravný servis rádia Express. Odstavené kamióny sú zase za Cabajom - Čáporom v smere do Nitry. Horský priechod Donovaly je pre nákladné dopravu aktuálne neprejazdný.

Meteorológovia hlásia na dnešný deň sneženie v Bratislave, Nitre, Piešťanoch, Prievidzi, Žiline, ako aj v Sliači. Teploty sa pohybujú v týchto mestách od -2 do 5 stupňov Celzia. V Poprade, Prešove a Košiciach je zamračené.

Zápchy v hlavnom meste...

Husté sneženie komplikuje dopravu v bratislavských uliciach. Hlavné cestné ťahy sú síce zjazdné, ale tvoria sa na nich dopravné zápchy. Informoval o tom hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Horšia situácia je na bratislavských Kramároch a na Kolibe, kde majú problémy vozidlá hromadnej dopravy i osobné autá. Ako informoval Andrassy, pre sneh majú problémy aj minibusy jazdiace do kopcovitých častí Bratislavy.

Hlavné mesto má v teréne všetkých 54 mechanizmov i 83 pracovníkov. Cesty pluhujú a solia. Ako upozornil Andrassy, prácu vozidlám komplikujú dopravné zápchy. Prvý celomestský posyp sa dnes začal už tridsať minút po polnoci, druhýkrát vozidlá vyrazili o 5:00.

Problémy na cestách aj v Nitre

Na celom území Nitrianskeho kraja dnes sneží, čo komplikuje situáciu na cestách. Aktuálne zapadol na ceste medzi obcami Žemberovce – Hontianske Trsťany v smere na Dudince odhŕňač snehu, čakajú na frézu. Premávku riadi polícia a odklon vedie cez obec Demandice. V meste Nitra zapadli v zákrute na Bratislavskej ceste v smere na severný obchvat Nitry tri kamióny, na mieste riadi dopravu polícia.

Od rána sa stalo niekoľko dopravných nehôd na rýchlostnej ceste R1, a to na 43. kilometri od Nitry v smere na Banskú Bystricu a tiež na 27,5 kilometri v smere na Bratislavu, kde sa prevrátilo osobné auto. O 7:15 sa na Seleneckom kopci v smere Nitra - Veľký Lapáš skrížili tri nákladné autá. Vodiči si museli na kolesá dať reťaze, dopravu na mieste riadila polícia, prejazd je už bez zdržania. Ako ďalej informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru Nitra, na ceste R1 sa v smere Nitra – Banská Bystrica na 52. kilometri vozidlo otočilo do protismeru, ďalšia nehoda sa stala pri benzínovom čerpadle OMV v Nitre – Dražovciach.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy