Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bude snežiť celý týždeň! A niekde aj zaprší...
Zdielať na

Bude snežiť celý týždeň! A niekde aj zaprší...

Ak nie ste veľkým priaznivcom zimy, asi vás nepotešíme. Podľa meteorológov bude u nás aj naďalej vládnuť zamračené počasie. Už dnes večer sa pridá ku snehu aj dážď. Situácia sa zmení opäť v sobotu! No žiadne slniečko nečakajte. Opäť sa rozsneží.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

V sobotu sa mierne ochladí

V priebehu utorka v nížinách prevažne dážď so snehom alebo čistý dážď, v nadmorskej výške približne 600 metrov sneženie. Maximálna teplota okolo nuly. V priebehu stredy bez podstatnej zmeny, maximálna teplota tiež okolo nuly a v nížinách prevažne zrážky tekuté.

V priebehu štvrtka, piatka, aj v sobotu bude celé naše územie ovplyvňovať oblasť nízkeho tlaku vzduchu. V južných okresoch treba počítať so snežením alebo dažďom so snehom. V sobotu sa opäť "rozsneží" na celom našom území a taktiež sa mierne ochladí.

Na horách buďte opatrní

Vysoko v horách,, najmä v posledných dňoch veľmi intenzívne snežilo. Na niektorých miestach pribudol takmer meter nového snehu. Horská služba vyhlásila tretí stupeň lavínového nebezpečenstva. A tak aj keď sa vyberiete na vysokohorskú chatu po vyznačenom chodníku, buďte veľmi opatrní.

Slovenský hydrometeorologický ústav zrušil výstrahu 2. stupňa pred snežením. Miernejší 1. stupeň výstrahy však ostáva v platnosti. Meteorológovia nás varujú pred snehom a poľadovicou. Výstraha platí do 7. hodiny utorkového rána pre väčšinu Slovenska s výnimkou Bratislavského kraja a západných a severných okresov Slovenska.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy