Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Na lyžovačke v Stuhlecku zahynul Slovák (†49)
Zdielať na

Na lyžovačke v Stuhlecku zahynul Slovák (†49)

Slovák († 49) prišiel o život pri páde na lyžovačke v štajerskom stredisku Stuhleck. Informoval o tom portál steiermark.orf.at.

Tragédia sa stala ešte v piatok

Tragédia sa stala v piatok približne o 14.15 hodine. Slovák stratil po páde vedomie a ostal nehybne ležať na zjazdovke. Okamžite k nemu pribehli traja lekári, ktorí boli náhodou taktiež na trati, píše portál steiermark.orf.at. Muža sa pokúsili oživiť, no márne.

Pre zlé počasie museli záchranári lyžiara previezť nižšie do doliny. Pohotovostný lekár však už mohol iba skonštatovať smrť. 

Slovensko a Rakúsko spája aj smrť 41-ročnej Slovenky, ktorá sa pred štyrmi rokmi zrazila na zjazdovke s nemeckým vysokopostaveným politikom. Obaja utrpeli vážne úrazy hlavy, naša rodáčka zraneniam podľahla.

Tragédie neobchádzajú ani naše hory

Tragédie na snehu neobchádzajú ani slovenské hory. Na Chopku zomreli pred rokom v marci v jeden deň až dvaja lyžiari. Dvadsaťpäťročnú Češku počas jazdy na vleku zrazil neznámy lyžiar. Spôsobil jej vážne zranenia, ktorým ešte na svahu podľahla.

O pár hodín na to sa slovenský skialpinista zrejme pošmykol a padal približne tristo metrov. Takisto sa ho nepodarilo oživiť. Na svahu preto nie je potrebné dávať pozor iba na seba, ale predovšetkým brať ohľad na iných lyžiarov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy