Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Predčasný koniec lyžovačky. Chatu pohltili plamene
Zdielať na

Predčasný koniec lyžovačky. Chatu pohltili plamene

Predvianočná lyžovačka skupiny mladých ľudí na Látkach v časti Polianky sa neskončila veľmi šťastne. Rekreačná chata, v ktorej sa ubytovali, skončila v plameňoch, ktorým stačila chvíľa na to, aby ju celkom pohltili. Budova vyhorela takmer do tla. Zásah v mínusových teplotách bol náročný aj pre hasičov.

Požiar sa rozhorel popoludní, partia mladých ľudí vtedy, našťastie, lyžovala na zjazdovke a o plameňoch ani len netušili. Keď však prišli ku chate, už sa mohli len bezmocne prizerať.

Strecha v plameňoch

Oheň pohltil celú strechu aj obytné časti chaty. Niekoľko hodín tu zasahovali hasiči z Detvy, Zvolena ale aj Banskej Bystrice. Vodu pomáhali voziť cisternou aj dobrovoľníci z Látok. Štipľavý dym sa rýchlo šíril, hasiči museli použiť aj dýchacie prístroje. Z chaty už len vyhadzovali zhorené či obhorené osobné veci dievčat. Ostalo im len to, čo mali na sebe.

Príčina neznáma

Majiteľ škody zatiaľ nevyčíslil, no chata vyhorela takmer do tla. Na mieste bol aj zisťovateľ príčin požiarov, prečo chatu pohltili plamene, sa zatiaľ vyšetruje.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy