Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lyžovačka na Slovensku je v plnom prúde. Topiaci sa sneh nevadí
Zdielať na

Lyžovačka na Slovensku je v plnom prúde. Topiaci sa sneh nevadí

Vďaka chladnému počasiu a snehu už niektoré lyžiarske strediská spustili vleky. Náhla oteplenie však podmienky pre lyžiarov zhoršuje. Majitelia stredísk zatiaľ hlavy v smútku nemajú. Sezóna je len na začiatku a nápor lyžiarov očakávajú najmä medzi sviatkami.

Na Pezinskej Babe 20 cm

Snehová nádielka z minulého týždňa sa pomaly stráca, popri zjazdovke je vidieť hnedé fľaky z blata. Prevádzkovatelia dúfajú, sa počasie umúdri aby mohli začať zasnežovať. "...Máme zruba dvadsať centimetrov technického a prírodného snehu," hovorí Ján Reizenauer, prevádzkar lyžiarskeho strediska Pezinská Baba.

Problémy majú aj na Orave, v Hruštíne, na Kubínskej Holi či Šachtičkách. V týchto strediskách sa vôbec nelyžuje, vleky zatiaľ nespustili, lyžiari si na svoj čas budú musieť počkať.

Naopak výdatnú snehovú nádielku majú na Malinôm Brde, v Jasenskej Doline,v Jasnej, na Donovaloch, ale aj Štiavnických vrchoch. Lyžiarske strediská sú v prevádzke aj v Kavečanoch a na Jahodnej pri Košiciach. 

Tatry pripravené na super lyžovačku

Keď sa rozhodnete lyžovať vo Vysokých Tatrách, nemusíte sa báť, že vaša obľúbená zjazdovka bude mimo prevádzky. Aj na severovýchode je odmäk a teploty nad nulou, ale v tatranských strediskách je snehu dosť. "Lyžujeme aj na Štrbskom plese aj v Lomnici. Podmienky sú veľmi dobré a všetky zjazdovky sú už zasnežené," hovorí manažér strediska Juraj Chovaňák.

Ceny celodenných lístkov v slovenských lyžiarskych  strediskách sa pohybujú v priemere od 6 eur až po 33 eur pre dospelého. Na porovnanie, ceny v Rakúsku v strediskách stoja v priemere 38 eur pre dospelého, dieťa môže lyžovať za 19 eur. Snehove podmienky vo väčšine stredísk v Alpách sú veľmi dobré.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy