Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zima je opäť tu. So všetkými svojimi podobami
Zdielať na

Zima je opäť tu. So všetkými svojimi podobami

Na Slovensku za posledných 48 hodín poriadne nasnežilo. A to najmä v Bratislave a na Záhorí. V nasledujúcich dňoch by sa k snehu mal pridať aj dážď a mráz.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Ochladí sa, bude pršať aj snežiť

V ďalších dňoch sa k nám bude dostávať vzduch od západu a už to nebudú také silné mrazy. Najvyššia denná teplota -6 až -1 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -5 stupňov. 

V stredu sa viac začne prejavovať južný vietor, vo vlhkejšom vzduchu možno očakávať zrážky. Väčšinou by malo snežiť. Ale keďže na juhozápade by mala byť teplota až štyri stupne, vyzerá to tak, že bude aj dážď so snehom.

Vo štvrtok príde studený front. Zrážková činnosť najmä na juhozápade teda môže byť aj v podobe dažďa. snehové zrážky však budú prevažovať na severe a východe. Ku koncu týždňa možno očakávať opäť zosilnenie nočných mrazov.

Zvýšené lavínové nebezpečenstvo

Vo vysokohorskom teréne Vysokých a Západných Tatier v polohách nad 1 700 m n.m. trvá zvýšené lavínové nebezpečenstvo, to znamená 3. stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice.

V ostatných horských oblastiach pretrváva mierne lavínové nebezpečenstvo, t.j. 2. stupeň. Snehová pokrývka je rozložená veľmi nerovnomerne, preto si pohyb vo vysokohorskom teréne vyžaduje znalosť posúdenia lokálnej lavínovej situácie. Lavínové nebezpečenstvo má mierne klesajúcu tendenciu.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články