Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
-16° či +7°C? Teplotné extrémy budú pokračovať...
Zdielať na

-16° či +7°C? Teplotné extrémy budú pokračovať...

Silvester doma v papučiach alebo silvestrovanie na cestách. V každom prípade vás určite zaujíma, v akom počasí oslávime príchod Nového roka 2013. Zatiaľ čo cez deň nás svojou prítomnosťou poctí teplé slnko, v noci v niektorých oblastiach Slovenska zase klesá teplota hlboko pod nulu... A teplotné extrémy nás neobídu ani v ďalších dňoch...

Teplotné extrémy na celom Slovensku

"To počasie je stále veľmi premenlivé. Najteplejšie by mali byť v Podunajskej nížine. Teplota by mala byť až do sedem stupňov. Na východnom Slovensku môžu byť zväčša hmly a keď sa rozplynú, tak teploty budú okolo nuly," predpovedá počasie v najbližších dňoch meteorológ Peter Jurčovič.

Napríklad v Poprade len pred dvoma dňami namerali skoro ráno -16°C! V priebehu toho istého dňa naopak teplota stúpla o 19 stupňov! Boli +3°C. Na takéto teplotné extrémy by sme si mali čo najskôr zvyknúť, čakajú nás totiž aj v najbližších dňoch.

Cez deň mokro, v noci ľad

Veľmi ľahko sa tak môže stať, že sneh na cestách sa cez deň roztopí a naopak večer sa na vozovke vytvorí vrstva ľadu. "Toto je nebezpečné a môžeme povedať, že je tomu tak na celom Slovensku," upozorňuje Jurčovič. Na severe Slovenska sa radšej dobre zababušte, bude tu značne chladnejšie počasie.

Polícia varuje, v týchto dňoch si určite na vodičov posvieti. "Vodič si za volant nesmie sadnúť, keď je unavený, chorý a už vôbec nie, keď pil alkohol," hovorí hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Po silvestrovskej oslave by ste preto minimálne 24 hodín nemali šoférovať. A keď už si predsa za ten volant sadnete, pribaľte si aj veľkú dávku trpezlivosti. Na cestách určite nebudete sami.

Želáme vám... papuče len na nohách!

A čo vám želáme za volantom v roku 2013? "Aby v Novom roku stretávali čo najmenej pasúcej sa a utekajúcej zvery." "Vzhľadom na môj včerajší zážitok čo najmenej ľudí v tmavom oblečení." "Čo najmenej červenej na cestách." "Aby im kolesá neutekali pri tom zhone." "Ja im z celého srdca prajem, aby mali papuče zásadne len na nohách."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy