Polojasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Silvester za hranicami? Pre Slovákov je to hit!
Zdielať na

Silvester za hranicami? Pre Slovákov je to hit!

Máte už plány, ako oslávite Silvestra? Ak nie ste domáci papučový typ, možno vás inšpirujeme. Stovky Slovákov plánujú totiž Nový rok vítať v zahraničí. Nemyslíme tým susedné krajiny, pokojne pridajte tisíc kilometrov a viac. A, samozrejme, aj tisíc eur a viac...

Ohňostroj nad Karibikom

"My sa chystáme do Amsterdamu... Očakávame niečo iné, ako je na Slovensku. Inú kultúru, asi aj viac zábavy." "Iná atmosféra, veľké ohňostroje, veľký bordel." Opýtaní na autobusovej stanici v Bratislave vedia, čo čakať od poriadnej oslavy na Silvestra. Nie, nevracajú sa z vianočných sviatkov späť domov, cestujú za hranice osláviť tam Nový rok.

"V súvislosti so Silvestrom sa nám všetky autobusové linky do Paríža, Londýna a Rotterdamu," informovala hovorkyňa autobusových liniek Eva Vozárová. No európske metropoly sú už klasikou, ozajstným hitom sú tento rok miesta, kde je o čosi teplejšie ako u nás. Populárna je oblasť Karibiku - Slováci už v novembri vykúpili všetky zájazdy na Kubu.

Nový rok na lyžiach

Búchať ohňostroje však budú aj v Dominikánskej republike, v Thajsku, na Bali, v New Yorku či na Male Divách. Do exotických krajín vraj necestujú len manažéri z vyššej sociálnej vrstvy - doprajú si aj ľudia, ktorí na takýto zájazd celý rok šetria.

Okrem exotiky lákajú našincov aj miesta, kde sa dá dobre lyžovať. Mnohí si preto objednali chatu v horách. Aj tu však platí, že Slováci chcú byť čim ďalej za hranicami. Teda fičí okrem Rakúska aj Taliansko a Francúzsko. Ak sme vás však predsa len inšpirovali na poslednú chvíľu, keďže sú všetky zájazdy vypredané, inak ako na vlastnú päsť to asi nepôjde...

Téme sa venuje Beáta Ksenzsighová. Spojte sa s ňou cez profil na Facebooku.

ISIFA

Súvisiace články